Spotify

Als je in de Spotify-app een liedje niet kan vinden, dan moet je het nu op een andere manier op je smartphone opslaan. Maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Advertentie

Muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Apple Music worden tegenwoordig steeds populairder. Een tiental jaar geleden waren we het daarentegen nog gewoon om muziek te downloaden op onze pc en vervolgens over te zetten naar onze gsm’s. Dit proces nam redelijk wat tijd in beslag en om een enkel liedje op mijn gsm te krijgen, was het vaak ook te veel gevraagd.

De introductie van draadloos internet en betaalbare abonnementen voor voldoende mobiele data brachten daar verandering in. Het merendeel van mijn vrienden (en ikzelf) maakt intussen alleen gebruik van Spotify om muziek af te spelen en te downloaden naar hun smartphone. Er zijn echter nog steeds minder bekende nummers en remixen die je niet kan terugvinden op het platform. Op de desktopversie kan je lokaal opgeslagen liedjes reeds importeren, maar in de smartphoneapp is dit (nog) niet zo.

Mogelijke nieuwe Spotify-functies

Op Twitter heeft Android-onderzoekster Jane Manchun Wong bericht gegeven dat Spotify voor Android enkele nieuwe functies aan het testen is. En een van die functies laat Android-gebruikers dus toe om muziek te importeren in de app zodat zij ook de nieuwste remixen meteen kunnen toevoegen aan hun favoriete afspeellijsten.

Ook op het vlak van podcasts werkt Spotify aan enkele nieuwigheden. Zo is er een “saved for later” functie te vinden, waarmee je afleveringen van een podcast kan opslaan om later te beluisteren. Daarnaast lijkt er meer orde de komen in het onderdeel voor podcasts, aangezien Wong ook wist te ontdekken dat Spotify de beschrijvingen van podcasts zou gaan verplaatsen naar een afzonderlijk scherm.

Tot slot lijkt er ook een nieuwe versie van de Bibliotheek onderweg te zijn, die automatisch afspeellijsten maakt op basis van je favoriete nummers. Zoals altijd wil dit niet per se zeggen dat al deze functies hun weg zullen vinden naar de officiële Spotify-app. Het gebeurt immers vaker dat bepaalde nieuwe functies nooit verder raken dan de testfase.