Nieuws

Parkeerapp Polly nu beschikbaar in Brussel

Polly, in Frankrijk bekroond tot beste parkeerapp, is nu ook beschikbaar in Brussel. Vanaf nu vind je dus tot twee maal sneller een parkeerplaats.

Niemand van ons rijdt graag eindeloos rond op zoek naar een geschikte parkeerplaats. Als je vaak in Brussel komt, dan heb je geluk en zal dat weldra een pak eenvoudiger zijn dankzij Polly, een app die aangeeft waar je het meeste kans hebt om een een vrije parkeerplaats te vinden.

“Polly, the Parking Fairy” is een enorm populaire app in Frankrijk en ze is sinds vandaag ook beschikbaar in ons land. Het bedrijf achter de app claimt alvast dat je door Polly te gebruiken tot twee keer sneller een parkeerplaats vindt. Om je van deze informatie te voorzien maken ze bij Polly gebruik van open source informatie om beschikbare parkeerplaatsen in real time in kaart te brengen. Die data gebruikt de app vervolgens om je een aangepaste route voor te stellen met de hoogste kans op succes. Lukt het niet om een gratis plaatsje te vinden, dan verwijst de app je door naar een parkeergarage.

Niet alleen voor de gebruikers heeft de app voordelen, ook voor inwoners van de stad Brussel is er voordeel aan, want Polly zorgt op termijn voor minder congestie, meer verkeersveiligheid en minder vervuiling door nutteloos rondrijden. Dat licht ook Zohar Bali, medeoprichter en CEO van sPARK, toe in het persbericht.

“In een stad doe je er gemiddeld 20 minuten over om een parkeerplaats te vinden. Dankzij Polly kan die tijd nu gehalveerd worden, een voordeel voor zowel chauffeurs als steden. Met gelukkigere chauffeurs, minder verkeer en schonere lucht als eindresultaat. Polly is er voor alle chauffeurs die een hekel hebben aan het zoeken naar een parkeerplaats. Ik denk dat velen zich daarin zullen herkennen.”

Verder belooft de app naast navigatie en up-to-date parkeerinfo ook nog de mogelijkheid om plaatsen te reserveren in parkeergarages, kortingen tot 50% en toegang tot deze parkeergarages en de mogelijkheid om met de app te betalen, zelfs op straat.

Momenteel is Polly verkrijgbaar in 65 steden wereldwijd, waaronder Parijs en Tel Aviv. Naast Brussel wil Polly in de nabije toekomst ook uitrollen in Antwerpen, Mechelen en Gent, om zo tegen 2021 wereldwijd in meer dan 100 steden aanwezig te zijn, goed voor een totaal van 8,2 miljoen gebruikers.

De app is beschikbaar voor Android en iOS via de Polly website

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business