Nieuws

Microsoft Outlook voor iOS heeft een nieuw jasje

Vandaag lanceert softwaregigant Microsoft een nieuwe versie van zijn Outlook-app. Het gaat om een exclusieve update voor iOS.

Als we zeggen dat Microsoft Outlook voor iOS een nieuw jasje krijgt, dan bedoelen we dat hier heel letterlijk. Op het vlak van functionaliteit zijn er quasi geen nieuwigheden, het gaat hier voornamelijk om een update van het design.

Kleine wijzigingen

Daarnaast gaat het niet om enorme designwijzigingen, de kans bestaat dat je niet eens zal doorhebben dat ze er zijn. Zo is er nu haptische feedback op e-mails zodat het aanvoelt alsof je een e-mail doet bewegen wanneer je erover swipet om acties te doen verschijnen. De volgende toevoeging is de blauwe kleur, die voor het eerst naar iOS komt. Hierdoor wordt de familie als het ware bij elkaar gevoegd, aangezien het blauw intussen eigen was geworden aan Outlook en aan Microsoft.

Het nieuwe design zet bovendien in op gebruiksgemak. Gebruikers zullen door de app aangezet worden om eigen swipe-bewegingen in te stellen waardoor bepaalde acties kunnen gebeuren door een enkele swipe in een bepaalde richting. Microsoft heeft ook icoontjes toegevoegd zodat je in je inbox reeds het gezicht kan zien van de verzender van de e-mail. Daarnaast is het ook makkelijker geworden om te reageren op kalenderuitnodigingen.

Al bij al gaat het om een hele hoop veranderingen die geen drastische impact zullen hebben op het gebruik van de app. Dat is dan ook niet het doel dat Microsoft hier voor ogen had. Het wil met deze kleine, subtiele updates mensen een positiever gevoel geven tegenover de app, aangezien dit o.a. de levensduur van de app ten goede zou komen.

Bekijk zeker even de TechPulse nieuwsbrieven in de app.

Tot slot wordt er ook nog gewerkt aan een algemeen donker thema voor de Microsoft app voor zowel Android als iOS. Wanneer we dat jasje in de virtuele klerenkast van Outlook zullen zien verschijnen, is nog niet bekend, maar er wordt alvast aan gewerkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business