Nieuws

OnePlus blijkt toch niet de eerste fabrikant te zijn die de Snapdragon 855 SoC gaat gebruiken

Gisteravond gaf de topman van OnePlus, Pete Lau, nog aan dat het bedrijf als eerste een toestel met de Qualcomm Snapdragon 855 zou onthullen. Helaas gaat het om een misverstand, zo heeft het bedrijf in een reactie vastgesteld.

Al een behoorlijke tijd geleden werd het duidelijk dat OnePlus zou werken aan een telefoon met 5G in samenwerking met Qualcomm. Deze samenwerking werd gisteren tijdens de Qualcomm Tech Summit nogmaals in de spotlight gebracht, onder andere door aan te kondigen dat de Chinese fabrikant zou gaan samenwerken met EE, de Engelse telecomprovider. Aan het begin van de presentatie, die werd gehouden door OnePlus’ Co-Founder, Pete Lau, blijkt het bedrijf echter massaal de fout in te zijn gegaan. Op de presentatie stond letterlijk dat OnePlus de eerste fabrikant zou zijn om de Qualcomm Snapdragon 855 SoC te gebruiken – daar blijkt nu helaas niets van waar te zijn, wel zou het bedrijf een van de eerste zijn die de chip zal gaan gebruiken in een smartphone.

De fout werd als eerste ontdekt door Engadget, die website heeft dan ook van OnePlus bevestigd gekregen dat het inderdaad om een fout gaat – een fout die meermaals herhaald is. Pete Lau zou namelijk ook tijdens verschillende interviews vermeld hebben dat OnePlus de eerste fabrikant is om de Snapdragon 855 te gebruiken. Het bedrijf legt het neer bij foute communicatie tussen verschillende afdelingen, ook zou diegene die de presentatie vertaald heeft Engels niet als moedertaal hebben. In hoeverre dat kan verklaren dat de fout niet eerder ontdekt is… dat is moeilijk te zeggen. OnePlus heeft ook nog de volgende verklaring afgegeven betreffende het incident om nogmaals duidelijk te maken dat de smartphonefabrikant niet de eerste zal zijn om een Snapdragon 855-gebaseerde smartphone uit te brengen:

“We appreciate the opportunity to clarify that we will be one of the first to have access to, and use, the Qualcomm Snapdragon 855, and apologise for the miscommunication.” – OnePlus

Mogelijk dat we het aankomende jaar wel eerder dan normaal een toestel met 5G-ondersteuning en een nieuwe SoC van OnePlus gaan zien – deze zal namelijk ook los komen te staan van de opvolger van de 6T. Dit wordt ook duidelijk met de hogere adviesprijs die OnePlus verwacht mee te geven – deze zal namelijk rond de 800 euro gaan liggen, als de prijsverhogingen die Pete Lau gisteren heeft genoemd blijken te kloppen. Lau heeft aangegeven dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de prijzen van de OnePlus 7, die zullen niet zo exponentieel stijgen. Volgens hem is de prijsstijging van het 5G-toestel nodig om de hogere ontwikkelingskosten op te vangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business