Nieuws

Google zoekapp in iOS ondersteunt nu Google Lens

Voor iPhone-gebruikers wordt het met deze update voortaan wat makkelijker om zoekopdrachten uit te voeren met Google Lens.

Als je nog niet bekend zou zijn met Google Lens, wat perfect mogelijk is, dan volgt hier eerst een korte introductie. Lens kan je zien als een soort van uitbreiding van de zoekfunctie van Google voor smartphones. Als je je camera met Google Lens gebruikt, dan zal de software automatisch voorwerpen herkennen of op basis van wat jij aantikt, proberen om een passende zoekopdracht uit te voeren. Als je dus een plant zou zien en wil weten welke soort het is, kan je Google Lens richten op de plant en vervolgens zou Google je zoekresultaten moeten geven met daarin de naam en bijbehorende informatie over die plant.

Google Lens voor iOS

Gebruikers van de iPhone moesten hiervoor weliswaar eerst Google Photos openen om via die app toegang te krijgen tot Google Lens. De zoekgigant heeft er nu voor beslist om zijn zoekapp voor iOS te voorzien van AI-functies zodat je ook meteen via die app Lens kan gebruiken. Dit is meteen ook een meer logische plaats voor de functie.

Als je een iPhone hebt, kan je nu door een simpele tik op het Lens-icoontje in de Google-zoekbalk zoekopdrachten laten uitvoeren op basis van foto’s. Dit kan door de camera te richten op voorwerpen maar ook op basis van foto’s die je reeds hebt genomen en in je galerij staan.

Google laat in onderstaande tweet zien hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat. Ook als je meteen zelf aan de slag zou willen gaan, raden we je toch aan om even de video te bekijken, aangezien er daar een (redelijk schattige) puppy in beeld komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business