Nieuws

Alexa is nu ook buitenshuis beschikbaar

Alexa has left the building.

 

Alexa is vanaf nu niet enkel meer voor je thuis bestemd. Dankzij een update van Amazon, kunnen Alexa-toestellen nu ook routines instellen die zich baseren op de plaats waar je je bevindt. Die ‘routines’ zullen dan getriggered worden op een bepaald tijdstip of wanneer je een bepaalde plaats verlaat.

 

De update bevat een paar features die eerder dit jaar al werden ingevoerd en omvat de mogelijkheid om te bellen naar ondernemingen in jouw buurt, en om je e-mails kort samen te vatten.

 

Om de locatie-update te laten werken, zal je de Alexa-app op je telefoon eerst moeten updaten en de app uiteraard ook toegang verlenen tot je locatie. Wanneer je dat hebt gedaan, kan je routines of reminders instellen die ingeschakeld worden wanneer je een bepaald geografisch gemarkeerd territorium voorbijgaat.

 

Wanneer je een reminder krijgt die gebaseerd is op je locatie (“Alexa, herinner me eraan om amandelmelk te kopen wanneer ik naar de supermarkt ga”), zal Alexa je meteen van die reminder voorzien.

 

Als je je niet dichtbij een Alexa-toestel bevindt, dan zal je een pushbericht toegestuurd krijgen via de Alexa-app. Google heeft trouwens een gelijkaardige feature in zijn Google Home speaker ingebouwd.

 

Naast de triggers die gebaseerd zijn op je locatie, zal Alexa nu ook triggers herkennen die afgestemd zijn op bepaalde tijdstippen. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat je ervan houdt om ‘s ochtends vroeg naar het nieuws te luisteren, maar niet meteen wanneer je wakker wordt.

 

Daar heeft Amazon een antwoord op gevonden; je kan namelijk je ochtendroutine zodanig instellen dat Alexa 30 minuten wacht voordat ze nieuwsberichten begint voor te lezen.

 

Naast al die triggers, kan Alexa nu ook je mails lezen – slik. De digitale assistent kan nu gelinkt worden aan Gmail, Outlook, Hotmail of Live.com om de berichten in je inbox kort samen te vatten.

 

Je zal ook de mogelijkheid hebben om je e-mails te beheren en ze te beantwoorden door meteen antwoorden aan Alexa te dicteren. Momenteel is die update enkel beschikbaar in de VS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business