Nieuws

Samsung zou op 20 februari de Samsung Galaxy S10 en S10+ introduceren

Samsung heeft nog iets meer dan twee maanden tot het Mobile World Congress, de verwachting is dat daar de nieuwe Samsung Galaxy S10 te zien zal zijn – de onthulling staat mogelijk gepland voor 20 februari.

Of het nu de Samsung Galaxy S10 en S10+ gaat worden, of dat Samsung een andere naamgeving zal verkiezen voor zijn nieuwe toestellen, is niet bekend. Wat wel duidelijk mag zijn, is dat het niet meer lang zal duren voordat er meer informatie beschikbaar komt – Gizmodo claimt namelijk informatie te hebben over het ‘Samsung Unpacked’-event. Het evenement zal, net zoals vorige jaren, weer plaats gaan vinden vlak voor het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona – om precies te zijn zou Samsung zijn event in willen plannen op woensdag 20 februari, vijf dagen voordat de beurs zijn deuren zal openen. Een release zou niet lang op zich laten wachten, vanaf 8 maart ligt het toestel in de schappen.

https://twitter.com/evleaks/status/1062313739842654208

Een grote verrassing is dat dus niet; een verrassing is echter wel aanwezig voor het aantal toestellen dat we het aankomende jaar mogelijk gaan zien: drie in zijn totaliteit. Het zou gaan om een ‘kleinere’ 5,8-inch Samsung Galaxy S10 (Lite?), een ‘standaard’ Samsung Galaxy S10 met een 6,1-inch scherm, en een Samsung Galaxy S10+ met een 6,4-inch scherm. Gizmodo zou daar ook de prijzen voor hebben verkregen, de S10 Lite zou voor 699 pond in de verkoop gaan met 128 GB-opslag. De Samsung Galaxy S10 is er in twee varianten, met 128 en 512 GB interne opslag, voor 799 en 999 pond respectievelijk. Als laatste is er nog de Samsung Galaxy S10+, dit toestel zal beschikbaar zijn met 128, 512, en 1.000 GB (1 TB) interne opslag voor 899, 1.099 en 1.399 pond respectievelijk. Daarmee gaat Samsung niet aan de haal met de prijzen die Apple rekent voor zijn iPhone XS Max met 512 GB interne opslag, maar de smartphonefabrikant komt wel steeds dichter in de buurt van deze (onredelijke) prijzen.

Nog veel onbekend

Ondanks dat er de afgelopen tijd veel afbeeldingen zijn gelekt die mogelijk het toestel voor moeten stellen, blijft er nog veel verschillende informatie verschijnen, waardoor het moeilijk is om te zeggen wat er nu juist is en wat niet. Desondanks is inmiddels wel duidelijk geworden dat Samsung ervoor zal kiezen om een Infinity-O notch te gebruiken voor de Samsung Galaxy S10, dat zal ook het verwijderen van een belangrijke functie van high-end Samsung-toestellen teweegbrengen; de S10 zal namelijk niet langer de beschikking hebben over ontgrendeling met de Iris-scanner. Wel gaat Samsung mee in de trend om een in-display vingerafdrukscanner in te bouwen. Net als met de techniek die Qualcomm recentelijk nog onthulde, zal Samsung gebruikmaken van ultrasonische geluidsgolven om je vingerafdruk te herkennen. Verder is bekend dat de S10 gebruik zal maken van de Exynos 9820 SoC die Samsung recent nog heeft aangekondigd. Of alle geruchten kloppen, dat is nog even afwachten, maar het ziet er in elk geval naar uit dat de S10 weer voldoende vernieuwingen met zich mee gaat brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business