Nieuws

YouTube Rewind 2018 is officieel video met meeste dislikes

Aan het einde van elk jaar recapituleert YouTube de hoogtepunten van dat jaar in een eigengemaakt video. YouTube Rewind 2018 viel echter niet in de smaak.

Het fenomeen van de jaarlijkse YouTube Rewind video’s begon in 2010 met een kort filmpje van amper anderhalve minuut. Hierin liet het videoplatform zien wat de meest bekeken video’s en trends waren van het afgelopen jaar. Elk jaar worden deze video’s langer, uitgebreider en komen er meer YouTubers in voor. De YouTube Rewind 2018 video heeft bal echter zwaar misgeslagen en is intussen officieel de video met de meeste dislikes in de geschiedenis van het videoplatform.

Bijna tien miljoen

Op het moment van schrijven, staat het aantal dislikes op YouTube Rewind 2018 op 9,8 miljoen. Hiermee heeft het de videoclip van Baby van Justin Bieber van de “troon” gestoten – al is dit niet meteen een prestatie om trots op te zijn. Verbazingwekkend is dat de video van YouTube er minder dan twee weken over deed om deze jarenlange verzameling van dislikes voorbij te razen.

Mogelijke oorzaak

We kunnen dus zonder twijfel zeggen dat YouTube Rewind 2018 niet in de smaak valt, zowel het aantal dislikes als de reacties op de video zelf wijzen dat uit. Een vraag die geregeld terugkeert, is: “Waar zijn de YouTubers?” Er ontbreken namelijk enkele (oude) bekenden in de video, waaronder Logan Paul en de YouTuber met (voorlopig) het hoogste aantal abonnees PewDiePie. Toegegeven, deze twee hebben niet de beste reputatie, maar ze behalen wel hoge kijkcijfers. We zien bijvoorbeeld wel Lisa Koshy, Lilly Singh en The Try Guys in de video, allemaal YouTubers die al een tijdje bekend zijn op het platform. Tegelijk ontbreken er mensen die in het verleden wel meespeelden in de Rewind-video’s zoals Connor Franta, Dan Howell, Phil Lester, het team van Smosh en Nigahiga. Het is dus aan ene kant begrijpelijk dat mensen zich afvragen “waar alles YouTubers zijn” en “wie die mensen in hemelsnaam zijn”. Het hoge aantal referenties naar de bekende game Fortnite kan ook een rol gespeeld hebben. Je merkt bij deze game namelijk twee uitersten op: ofwel houden mensen ervan ofwel willen ze er niets mee te maken hebben. Een soort van middenweg zie je hier opvallend minder.

Hallo, YouTube?

Tot slot blijft het voorlopig akelig stil aan de kant van YouTube zelf. Het videoplatform is zich zeker en vast bewust van het hoge aantal dislikes en de negatieve reacties op de YouTube Rewind 2018 video. Er is echter nog geen reactie gekomen op de slechte ontvangst van de video. Of die reactie er ooit gaat komen en in welke vorm blijft nog maar de vraag.

Als je zelf je oordeel over de video wil vellen, kan je hem hieronder bekijken (op eigen risico).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business