Nieuws

Hightech Russische robot is eigenlijk man in pak

Op een evenement in Rusland werd een wel heel interessante robot voorgesteld. De hightech functie was een man die in de robot zat.

Je herinnert je misschien nog wel het schandaal van de sjoemelsoftware van een paar jaar geleden. Het ging hier om software die voor het eerst in 2015 werd gebruikt in auto’s van Volkswagen om aan te geven dat ze zogezegd minder uitstoot produceerden dan in werkelijkheid het geval is. Op een evenement in Rusland werd er dan weer eerder gebruikt gemaakt van sjoemelhardware bij de voorstelling van een hightech robot.

Robot Boris

Op een evenement voor kinderen dat door de overheid werd gesponsord, verscheen een wel heel interessante robot. Zijn naam was Robot Boris en hij was namelijk zeer “levendig”. Technologie staat intussen redelijk ver en AI blijft zich steeds verder ontwikkelen, maar wat Boris hier kon, leek toch net iets te hoogstaand. De robot kon bijvoorbeeld heel “menselijk” dansen en wiskundevragen beantwoorden.

Op de Russische staats-tv werd Boris geprezen op het jaarlijkse Proyektoria technologieforum, voor o.a. zijn intelligente danspasjes. Een andere Russische website begon zich dan weer vragen te stellen bij onze robotvriend, aangezien hij wel heel menselijk en levendig was. Ook het feit dat hij groot genoeg was om een mens binnenin te stoppen, riep wat vragen op. Die vragen waren meer dan terecht, want beelden op sociale media toonden aan dat het hier inderdaad niet ging om een hightech robot, maar om een man in een robotpak.

Op zich is er niets mis met een mens in een robotpak als entertainment te gebruiken, maar het feit dat dit technologische hoogstandje geprezen werd op nationale televisie gaat nog net een stapje verder.

https://twitter.com/Soviet_flag/status/1072750313692631040

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business