Nieuws

EK Water Blocks introduceert nieuwe en goed verlichte Velocity D-RGB waterblok

Voor een high-end computer is waterkoeling zeer interessant. EK WB heeft nu een nieuwe generatie van zijn Velocity-waterblokken gelanceerd, de Velocity D-RGB… die vol zit met RGB-verlichting.

Als je van plan bent een high-end systeem in elkaar te zetten en daarbij gebruik te maken van waterkoeling, dan zijn de componenten van EKWB (EK Water Blocks) waarschijnlijk wel voorbijgekomen. De fabrikant is een van de grootste als het gaat om componenten voor waterkoeling. Eerder dit jaar bracht EK nog de Velocity uit, een high-end waterblok, al waren deze waterblokken nog vrij beperkt voorzien van RGB-verlichting. Dat kan je in 2018 natuurlijk niet meer missen, dus heeft het bedrijf op woensdag een nieuwe variant uitgebracht: de EK Velocity D-RGB. De Velocity D-RGB is in twee varianten te verkrijgen: een variant met een doorzichtig waterblok van Plexiglas en nikkel en een koelblok met een Acetaal-behuizing en een nikkel koeloppervlak.

Het nieuwe waterblok biedt ondersteuning voor de meeste sockets, voor Intel gaat het om: LGA 1155, -1156, -1150, -1151, -2011, -2011-3, en LGA 2066. Voor AMD heeft EK de ondersteuning vrij beperkt gehouden, al is het maar omdat er relatief weinig gebruikers, die zich bezighouden met waterkoeling, nog op het oudere AM3(+) socket zitten – het waterblok biedt enkel ondersteuning voor moederborden met het AM4 socket van onder andere de nieuwe Ryzen APU’s en CPU’s. Om terug te komen op de RGB-verlichting van de Velocity D-RGB, heeft EK dit nog wat uitgebreider aangepakt in vergelijking met hoe het bedrijf dit deed met de bestaande Velocity-waterblokken. Zo zitten er nu 25-ledjes in elk waterblok, en zijn die ook afzonderlijk van elkaar te bedienen (‘addressable RGB’). Gelukkig heeft EK al langere tijd goede banden met fabrikanten van moederborden; daardoor kan je naar hartenlust de RGB van het waterblok synchroniseren met de verlichting van andere componenten op je moederbord.

Kleine prijsstijging

In vergelijking met de ‘standaard’ EKWB Velocity is er bijna niks aangepast, zo blijkt ook wel uit het bericht van EK – het waterblok heeft verbeterde RGB-verlichting, ook de plexiglas-versie heeft nu RGB-verlichting. Gezien de wijzigingen vrij kleinschalig zijn lijkt EK dit ook nauwelijks door te rekenen naar de klant – de prijs voor een EK Velocity D-RGB ligt op 94,90 euro met de acetaal behuizing, terwijl je voor de versie met plexiglas 99,90 euro mag neertellen. In vergelijking, een bestaande versie van de Velocity met RGB-verlichting, een plexiglas behuizing en een nikkel koeloppervlak kost je tevens 99,90 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business