infiniti

Bijna alle autofabrikanten hebben reeds een geheel elektrische wagen in hun aanbod. Bij Infiniti is dit momenteel nog altijd niet het geval.

2019 gaat gepaard met een hele hoop nieuwe technologieën en de bijbehorende evenementen. Zo krijgen we heel kort op elkaar de Consumer Electronics Show (CES), het Mobile World Congress (MWC) en ook de North American International Auto Show (NAIAS). Autofabrikant Infiniti heeft nu reeds bekendgemaakt dat het op NAIAS zijn eerste volledig elektrische wagen zal presenteren. In vergelijking met de andere fabrikanten is Infiniti er redelijk laat bij, dus de verwachtingen staan hoog gespannen.

2021

Vanaf 2021 hoopt Infiniti om zijn gehele portfolio elektrisch te kunnen maken. Tegen 2025 wil het dat meer dan de helft van de wereldwijd verkochte wagens elektrisch zullen zijn. Een preview van de elektrische conceptwagen die op NAIAS te zien zal zijn, krijgen we jammer genoeg nog niet. De fabrikant zegt wel dat het inspiratie heeft gehaald uit de Q Inspiration luxesedan en de retro Prototype 10. Daar komt bij dat de Q Inspiration de basis zal vormen voor het nieuwe elektrische platform, dat over vijf jaar gelanceerd zou moeten worden.

De Infiniti Q Inspiration Sedan

Zoals reeds gezegd, loopt Infiniti op het vlak van elektrische wagens wat achter op de rest, dus dit is de uitgelezen kans om snel uit de startblokken te schieten. Tot slot zei Karim Habib, hoofd van de designtak, nog het volgende over de plannen van het bedrijf: “De conceptwagen die we zullen tonen in Detroit is het begin van een nieuw tijdperk voor Infiniti, en een voorbeeld van waar we heen willen gaan met het merk. Elektrificatie en andere nieuwe technologieën hebben ons de kans gegeven om ons design en onze filosofie te doen evolueren.