Nieuws

Microsoft België wil met Digikids kinderen inspireren om voor wetenschap te kiezen

Technologie wordt alsmaar belangrijker in de wereld. Daarom lanceert Microsoft België het project Digikids, een mogelijke inspiratiebron voor kinderen.

“Creativiteit, samenwerking en coderen zijn drie essentiële vaardigheden die kinderen helpen om zich optimaal voor te bereiden op de toekomst”, aldus Didier Ongena, General Manager van Microsoft België, in kader van het nieuwe project, Digikids.

Vandaag mochten zo’n dertig kinderen van de Antwerpse basisschool Omnimundo een lesje meevolgen in het kader van Digikids, een project van Microsoft België. Met dit project wil het kinderen warm maken om later te kiezen voor een wetenschappelijke richting. Deze lesjes zouden o.a. bepaalde percepties over wetenschap moeten veranderen om op die manier het enthousiasme bij jongeren aan te wakkeren om een STEM-richting te kiezen in het secundair onderwijs.

Microsoft Home als thuisbasis

De Digikids-lessen vinden bovendien plaats in Microsoft Home, de nieuwe thuishaven van het bedrijf die zich bevindt op de luchthaven van Zaventem. Tijdens het schooljaar organiseert Microsoft elke vrijdag een les in een speciaal lokaal. Op jaarbasis wil het zo 2.000 leerlingen ontvangen. Ook van de leerkrachten wordt verwacht dat zij bijleren, zodat zij op hun beurt leerlingen kunnen aanmoedigen met de verworven kennis.

Steun van Brussels Airport en NMBS

Microsoft staat er hier niet alleen voor. Het krijgt namelijk ook hulp van Brussels Airport zelf en onze favoriete treinmaatschappij, NMBS. Zo genieten de klasgroepen van het groepsvoordeel op de trein en krijgen ze daarbij ook de nodige omkadering. In Brussels Airport krijgen de groepen daarna eerst een rondleiding door de luchthaven zodat ze ook daar kunnen zien welke technologie er schuilgaat en welke digitale tools er gebruikt worden.

De Digikids-lessen

Concreet zijn de Digikids-lessen toegankelijk voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar oud. Het is namelijk dan dat kinderen interesse krijgen voor wetenschap en technologie. Die interesse verdwijnt, volgens onderzoek van Microsoft, echter door een gebrek aan praktijkervaring, inspiratie en sociale druk (en dat vooral bij meisjes).

Natuurlijk wordt er geen voorkennis van de kinderen verwacht. Microsoft zal de groepen de basis van codering uitleggen en daarbij ook aandacht besteden aan artificiële intelligentie en veilig internetten.

Tot slot rekent Microsoft nog op zijn partners om, naast de 2.000 jaarlijkse leerlingen in Microsoft Home, 8.000 kinderen extra per jaar les te geven. Op die manier zouden er per jaar 10.000 kinderen geïntroduceerd worden aan de levendige wereld van de technologie.

Beveiligingbrussels airportbusinessdigikidsmicrosoftnmbs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals