google assistant flight status

Voorspellen of een vlucht al dan niet vertraagd is, is niet nieuw. Google doet het ondertussen al een tijdje en de internetgigant kondigt nu aan dat die functionaliteit wordt doorgetrokken naar Google Assistant.

Alvorens je effectief je tas maakt, kan je de Google Assistant nu vragen naar de status van je vlucht. Op basis van de geschiedenis van eerdere vluchten en machine learning zal de assistent zo met 85% zekerheid voorspellen of je vlucht wellicht vertraagd zal zijn.

Het gaat nog een stapje verder, want de Google Assistant zal je proactief berichten wanneer je vlucht vermoedelijk vertraging zal oplopen. De update wordt in de komende weken uitgerold. Veel verschil maakt het echter niet, want je dient nog steeds op tijd in de luchthaven te zijn, maar het is alvast fijn om op de hoogte te worden gehouden van de vluchtstatus.

Het nieuwtje is onderdeel van een blogbericht waarin Google meer vertelt waarom het bedrijf je ideale reisgids is. Zo kan je namelijk via Google Maps de beste plaatsjes ontdekken en een beter overzicht krijgen van wat je reisje je effectief gaat kosten