Nieuws

Samsung Galaxy M20 verschijnt mogelijk in 2019 met een 5.000 mAh batterij

Slashleaks en AllAboutSamsung zeggen allebei informatie te hebben over een vermeende Samsung Galaxy M20, de telefoon, die een 5.000 mAh zal bevatten, zal vermoedelijk begin 2019 al verschijnen.

Alhoewel Samsung op de Europese markt al jaren geen focus meer heeft gelegd op de low-end tot midrange telefoons, is dat op de Chinese en Indiase markt wel een ander verhaal. Voor de Chinese en Indiase markt, waar vooral de lager gepositioneerde telefoons goed verkopen, had Samsung tot nu toe dan ook een losse serie: Samsung Galaxy J-smartphones. Deze apparaten zijn haast niet in de Benelux te krijgen, maar gaan in de opkomende markten als hete broodjes over de toonbank. Er lijkt nu een geheel nieuwe serie aan de komen, waar de aanstaande Samsung Galaxy M20 de eerste telefoon in zou zijn.

Een verschil met de huidige J-serie is al de landen waarin het toestel uit moet gaan komen, aldus GalaxyClub. De website noemt dat de serie in de volgende Europese landen uit zal komen: Engeland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Scandinavië. Het is mogelijk dat Samsung besluit om de telefoon niet in de Benelux uit te brengen, al zijn dit de landen die GalaxyClub tot nu toe heeft kunnen bevestigen, dit zou ook op een later punt nog kunnen wijzigen. De Samsung Galaxy M20 gaat door het leven als de SM205F, zo verscheen deze ook recentelijk nog via Slashleaks in Antutu – daar behaalde de telefoon een score van 107.452 punten.

Beduidend een midrange smartphone

AllAboutSamsung zegt nu ook meer informatie te hebben over de Samsung Galaxy M20, zo zou het toestel een 5.000 mAh batterij krijgen – de grootste batterij in een Samsung smartphone tot nu toe. Combineer je dit met de informatie van Slashleaks, dan krijg je een beduidend midrange toestel, er is namelijk een Exynos 7885 aanwezig met twee ARM Cortex-A73 kernen, gekoppeld aan zes slomere Cortex A53-kernen. Voor de grafische rekenkracht is er een Mali-G71 MP2 gpu aanwezig. Verder beschikt de M20 over 3 GB RAM-geheugen en 32 GB interne opslag, het is niet bekend of er ook een variant met meer- of minder opslag- en RAM-geheugen beschikbaar zal zijn.

Als laatste is er het scherm, Antutu geeft helaas geen bevestiging over het formaat, de resolutie van het vermoedelijke lcd-paneel betreft 2.340 x 1.080, wat maakt dat het paneel waarschijnlijk een 19(.5):9 beeldverhouding mee zal krijgen. Verder draait het toestel uit de doos op Android 8.1 Oreo, vermoedelijk zal Samsung het toestel ook nog voorzien van een update naar Android 9.0 Pie in de nabije toekomst. Wanneer dat het geval zal zijn is niet bekend, dat geldt overigens ook voor het moment waarop het toestel beschikbaar zal komen. CES 2019 staat weliswaar om de hoek, maar de kans is groot dat het toestel zonder een grote lancering op de markt wordt gebracht, zoals het merk met veel midrange toestellen doet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business