Nieuws

Cyberexperts waarschuwen Duitsland voor Chinese hackers

Het Duitse bureau voor informatieveiligheid heeft verschillende Duitse bedrijven gewaarschuwd voor mogelijke hacks vanuit China.

 

Cyberexperts waarschuwen al langer dat Duitsland, met zijn vergevorderde technologie-expertise een erg aantrekkelijk doelwit is voor allerlei soorten cyberaanvallers, waaronder ook statelijke actoren.

 

De hackers hebben het vooral gemunt op bouwbedrijven, ingenieursfirma’s en grote commerciële ondernemingen. Dat laat de Süddeutsche Zeitung vandaag weten, zonder zijn bronnen te vermelden.

 

De Verenigde Staten zijn verwikkeld in een handelsoorlog met China; vorige week heeft een Amerikaanse officier van de inlichtingendienst nog laten vallen dat de Chinese cyberactiviteit ook in de Verenigde Staten sterk gestegen is, en dat de hackers vooral uit zijn op de cruciale infrastructuur.

 

Het is duidelijk dat de relaties tussen China en Duitsland nu ook bekoeld zijn. In september liet het hoofd van de Duitse spionagediensten weten dat een steeds groter aantal landen op privénetwerken kan inhacken en er daar malware kan installeren om zo de infrastructuur van een ander land te saboteren.

 

Het hoofd van de Duitse spionagediensten laat weten dat Rusland, China en andere landen hebben geprobeerd de toegang tot de computers van Duitse bedrijven te forceren om hen zo bedrijfsinformatie te ontfutselen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business