Nieuws

Australië begint met drone-identificatiesysteem

In sommige landen zijn er zogenaamde drone-hotspots. Australië heeft nu een drone-identificatiesysteem ontworpen om deze te controleren.

Nog niet zo heel lang geleden begonnen toeristische trekpleisters vol te lopen met selfiesticks. Zo kan je makkelijk met een grote groep mensen een selfie nemen bij een bezienswaardigheid zonder dat je voorbijgangers moet lastigvallen voor een leuk vakantiekiekje. Intussen duiken er ook zogenaamde drone-hotspots op. Dit zijn plaatsen waar mensen graag rondvliegen met drones om prachtige foto’s en/of video’s te maken vanuit de lucht. Ook in Australië zijn er dergelijke hotspots, maar deze staan binnenkort onder het toeziend oog van een drone-identificatiesysteem.

Controle is nodig

De Australische Civil Aviation Safety Authority (Casa) zou volgende maand reeds beginnen met de installatie van een drone-identificatiesysteem. Dit gaat gepaard met een registratiesysteem voor eigenaars van drones in het hele land.

Via dit controlesysteem zou het mogelijk zijn om de verschillende types van drones in de lucht te onderscheiden en bovendien ook het serienummer op de drone te zien. Met behulp van software zou het systeem dan ook de bestuurder van de drone in kwestie kunnen lokaliseren. Peter Gibson, woordvoerder van Casa, heeft het over “a drone safety crackdown” voor 2019.

Dronebestuurders die de dronewetgeving in Australië overtreden en gespot worden, zullen daarvoor een boete krijgen die kan oplopen tot 10.000 Australische dollar (ongeveer €6000). De eerste drone-identificatiesystemen zullen bovendien zowel op luchthavens als op drone-hotspots geplaatst worden. De Australische overheid gaf tot slot nog aan dat er veel drones in verboden gebieden gevlogen zouden hebben in de voorbije maanden. Een dergelijk controlesysteem zal dus zeker zijn vruchten afwerpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business