Nieuws

Xiaomi Mi Play bekendgemaakt voor de Chinese markt

In China heeft smartphonefabrikant Xiaomi een nieuw toestel bekendgemaakt. De nieuwe Mi Play is overduidelijk een budgettelefoon.

Het jaar is bijna voorbij en Xiaomi heeft zonet nog een nieuwe smartphone onthuld voor de Chinese markt. Op foto ziet de Mi Play eruit als een middenklasser of high-end model, maar schijn bedriegt, want het gaat hier om een budgetsmartphone.

Specificaties

Aan de buitenkant van de Mi Play valt meteen de notch op aan de voorzijde. Xiaomi heeft hier gekozen voor een waterdruppel-notch om zoveel mogelijk schermruimte te verkrijgen. In die notch zit een eerder gemiddelde camera met een kwaliteit van 8 megapixels. Aan de achterzijde vinden we twee camera’s terug: een 12MP-hoofdcamera met daaronder een secundaire camera van 2MP. Qua schermgrootte heeft de Mi Play een scherm van 5,84 inch met een beeldresolutie van 1080x2280p. Tot slot zien we achteraan ook nog de vingerafdrukscanner.

Als we een kijkje nemen aan de binnenkant, zien we een MediaTek P35 processor, 4GB RAM-geheugen en 64GB uitbreidbare interne opslag. Dit alles wordt van stroom voorzien door een 3.000mAh-batterij die je kan opladen met een micro-usb-oplaadkabel. Op het vlak van besturingssysteem draait het toestel op Android 8.1 Oreo.

In China is de Mi Play ten slotte al van jou voor 1.099 yen, wat neerkomt op zo’n €160. Of de smartphone ook zijn thuisland zal verlaten en hier verkrijgbaar gaat zijn, is nog niet bekend. De kans is weliswaar relatief klein, aangezien voornamelijk de krachtigere Xiaomi-smartphones ook buiten China worden aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business