Nieuws

Samsung tv’s kunnen in 2019 vanop afstand je computer raadplegen

Samsung heeft in een persbericht Remote Access voorgesteld, een softwareprogramma dat je apparaten makkelijk vebindt met een smart TV.

Net voor de jaarwisseling lichtte Samsung alvast even een tipje van de sluier over wat we in 2019 van het bedrijf kunnen verwachten. Eén van die zaken is een nieuwe line-up tv’s, die voorzien zal worden van Remote Access, waarmee je een pc, tablet of smartphone vanop afstand kan koppelen aan je Samsung Smart TV.

In de dagdagelijkse woonkamer moet Remote Access ervoor gaan zorgen dat je geen extra HDMI-kabels nodig hebt om nu en dan iets van je computerscherm op je tv te tonen. Dat klinkt natuurlijk niet echt aangenaam met een afstandsbediening en daarom zal Samsung ook de mogelijkheid ondersteunen om een (draadloze) muis en toetsenbord te gebruiken. Zo kan je al eens makkelijk een website bezoeken of een game spelen.

Ook voor zakelijke gebruikers zal deze nieuwe functionaliteit zijn voordelen hebben, want clouddiensten zoals die van Samsung partner VMware zullen op deze manier toegankelijk zijn. Dat maakt thuiswerken zeer eenvoudig, maar het kan ook de nood aan een speciaal smartboard voor vergaderzalen verminderen. Tijdens het werken voor lange tijd met een toetsenbord en muis op de zetel zitten lijkt ons misschien niet ideaal, maar even vaarwel zeggen tegen je bureaustoel om een videogesprek te hebben vanuit de sofa lijkt dat wel.

Samsung hoopt de dienst na verloop van tijd verder uit te breiden door ondersteuning te bieden voor meer apps. Wie zich nog vragen stelt over de veiligheid van zijn gegevens wanneer er, zoals in dit geval, cloud aan te pas komt, kan op beide oren slapen. Samsung maakt immers gebruik van het beveiligde Knox-platform, dat standaard ingebouwd is in de nieuwste Samsung apparaten.

businesscloudentertainmentknoxsamsungsmart tvvmware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals