Project Soli Google

In 2015 is Google gestart met het zogenaamde Project Soli. Het stootte weliswaar op enkele problemen, maar die zouden nu van de baan zijn.

Als je nog nooit van Project Soli hebt gehoord, dan is dat perfect normaal. Dit project wordt geleid door de afdeling Advanced Technology and Projects (ATAP) van het enige echte Google. De zoekgigant begon in 2015 met het project waarbij een systeem wordt ontwikkeld dat (hand)gebaren kan omzetten in commando’s voor mobiele toestellen. Maar bij de ontwikkeling ervan liep Google tegen enkele problemen aan met andere bedrijven.

Het probleem waar de bewegingssensoren van Project Soli tegenaan liepen, had te maken met bepaalde frequenties die de technologie gebruikt. Die zouden namelijk overlappen met reeds gebruikte frequenties en daarom problemen kunnen opleveren. Daarom heeft Google bij de Federal Communications Commission (FCC) een aanvraag ingediend om hogere frequenties te gebruiken om deze overlap te vermijden.

Vandaag heeft de FCC deze aanvraag goedgekeurd, waardoor Google de ontwikkeling van de sensoren kan verderzetten. De FCC is van mening dat de technologie voor een zekere innovatie kan zorgen en dat vooral mensen met een handicap en motorische problemen er baat bij zullen hebben. De sensoren van Project Soli registeren namelijk bewegingen in een driedimensionale ruimte met behulp van een radarstraal zodat bepaalde functies bediend kunnen worden zonder aanrakingen.

Tot slot zorgt Project Soli volgens de FCC slechts voor een minimaal risico op storingen door deze nieuwe werkingsradius van 57 GHz tot en met 64 GHz. Het is namelijk conform de Europese Telecommunicatie Standaarden en mag zelfs gebruikt worden op vliegtuigen.