Nieuws

Chinees ruimtetuig landt op achterkant van de maan

China is erin geslaagd om een ruimtetuig, dat sinds begin december onderweg was, op de achterkant van de maan te laten landen.

Voor het eerst in de geschiedenis is gisteren een ruimtetuig op de achterkant van de maan geland. De eer van deze prestatie behoort toe aan de Chinezen, die er met hun Chang’e-4 missie in slaagden. Sinds de Chang’e-3 missie in 2013, is China één van drie landen die al op het oppervlak van de maan konden landen.

Het nieuws kwam er via het China Global Television Network America, volgens hen is het ruimtetuig gisteren om 10.26 lokale Beijing tijd geland in de Aitken-krater op de achterkant van de maan. Geen eenvoudige uitdaging, want het is de kant van de maan die we nooit te zien krijgen. Communicatie met deze lander en rover was dus oorspronkelijk onmogelijk omdat radiosignalen niet door de maan zelf kunnen penetreren. Om dit probleem op te lossen, lanceerde China in mei al een satelliet in een baan rond de maan, zodat deze als tussenstation kon dienen voor de landing en het doorsturen van de informatie die er na vandaag verzameld zal worden.

De landingsplaats is zo’n 2500 kilometer breed en er wordt verwacht dat deze een schat aan informatie zal bevatten over de geschiedenis van het hemellichaam. Volgens experts is de krater miljarden jaren oud en hij zou ons dus best wat kunnen vertellen, zoals wat voor object er ooit op de maan is ingeslagen en hoe de rest van ons zonnestelsel er toen uitzag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business