Nieuws

Microsoft stelt voor dat je fluistert tegen je digitale assistent

Dat maakt het al heel wat minder gênant wanneer je je assistent in het openbaar wil gebruiken.

 

Spraakassistenten zijn de laatste tijd heel wat populairder geworden. Voor een bewijs daarvan, hoef je enkel en alleen naar de hoge winstcijfers van de Alexa Echo en de Google Assistent tijdens de kerstperiode te kijken, om te beseffen dat de digitale assistenten gegeerde hebbedingetjes zijn.

 

Toch merkt Microsoft op dat nog heel wat mensen ervan terugschrikken om de digitale assistent buitenshuis te gebruiken. Volgens Microsoft komt dat omdat de gebruikers van een Alexa-toestel personen in hun buurt niet willen lastigvallen, en omdat ze liever ook geen privé-informatie delen met personen die ze niet zo goed kennen.

 

Microsoft heeft daarom een nieuw patent ingediend, waarbij de technologiegigant voorstelt dat gebruikers vanaf nu af aan fluisteren tegen hun digitale assistent.

 

“Hoewel spraaktechnologie er de laatste jaren sterk op is vooruitgegaan, worden er nauwelijks stemopdrachten gegeven op publieke plaatsen. Dat heeft niets te maken met technische problemen, maar heeft eerder sociale oorzaken.”

 

Microsoft omzeilt dat probleem door gebruik te maken van “silent voice input”, een manier waarbij gebruikers stemopdrachten kunnen invoeren, maar op een ‘stillere’ manier, namelijk door te fluisteren.

 

Microsoft stelt echter niet je gewone fluistertoon voor, maar een speciale fluistertechniek, waarbij je inademt terwijl je fluistert. Dat principe heet “ingaande luchtstroom”, en Microsoft beweert dat het ervoor zorgt dat je stem niet vervormd zal worden.

 

De speciale techniek is ietswat problematisch, aangezien je je mond erg dicht tegen de microfoon zou moeten plaatsen. Het zou gaan om een tot twee millimeter.

 

Als het doel van Microsoft was om je iets meer op je gemak te stellen wanneer je je digitale assistent in het openbaar gebruikt, dan zijn we niet zo zeker of ze in hun opzet geslaagd zijn…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business