Nieuws

AMD CPU’s duiken op in Chromebooks

Nu het nieuwe jaar volledig werd afgetrapt, heeft AMD hun processoren op de schop genomen. Zo kondigt het bedrijf bijvoorbeeld twee A-Series chips aan die werden ontwikkeld voor gebruik in Chromebooks.

Concreet werden de 1,6GHz A4-9120C en 1,8GHz A6-9220C chips aangekondigd. Beide chips gebruiken slechts 6W aan stroom, maar dat zou de prestaties niet mogen belemmeren. Volgens AMD is de A6 tot 23 procent sneller voor browsen dan de Pentium N4200 en loopt die snelheid zelfs op tot 42 procent bij fotobewerking.

Op CES zijn de eerste Chromebooks die gebruikmaken van de AMD-processoren reeds aangekondigd. Het betreft de HP Chromebook 14 en Acer Chromebook 315. Beide beschikken over 1080p touchscreens en – gezien de lagere prijs van de AMD-chips – een lage instapprijs. Het is echter nog de vraag hoe vlot Chrome OS en dan vooral diens Android-apps overweg kunnen met AMD, maar dat zal de tijd ongetwijfeld uitwijzen.

Ook high-end updates

Ook de high-end kant van AMD kreeg wat updates. Het bedrijf lanceert mobiele Ryzen processoren van de tweede generatie met een 12nm design en een op Vega gebaseerde GPU. Volgens AMD scoort deze CPU in de juiste omstandigheden ook beter dan de Intel-tegenhangers. De 2,1 GHz Ryzen 5 3500U zou tot 14 procent sneller zijn voor het inladen van websites dan een vergelijkbare i5 terwijl de 2,3GHz Ryzen 7 3700U tot 29 procent sneller is bij het werken met media dan een i7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business