Nieuws

HP Spectre x360 15 is uitgerust met 15-inch AMOLED-display

AMOLED-displays zijn eerder zeldzaam in laptops, maar toch heeft HP ervoor gekozen om zijn nieuwe Spectre x360 15 laptop ermee uit te rusten.

Een product lanceren met een of andere eigenschap die geheel nieuw is, werpt meestal zijn vruchten af. HP lijkt deze gedachtegang te volgen bij de lancering van zijn nieuwe Spectre x360 15 laptop. Dit is namelijk de eerste 15-inch laptop die voorzien is van een AMOLED-scherm, waarmee beelden kleurrijker weergegeven kunnen worden dan met andere schermtypes.

Gigantisch kleurenspectrum

Het unieke AMOLED-scherm van de Spectre x360 15 ondersteunt HDR en geeft je hierdoor 33 procent meer kleuren dan sRGB-schermen. Het contrastratio is bovendien 100.000:1, wat erop wijst dat je enorm veel verschillende kleuren en kleurdetails kan zien op het scherm. Dit alles wordt gepresenteerd in het klassieke uiterlijk van de Spectre x360-reeks waarvan je het scherm 360 graden kan draaien. Je kan de laptop dus als tablet gebruiken of in een tentformatie opstellen om bijvoorbeeld films te kijken in bed.

Het nadeel van AMOLED-schermen is dan weer de levensduur. Ze gaan namelijk minder lang mee dan LCD-schermen, hebben een hoger risico om snel in te branden en zijn daarbovenop duurder. De batterijduur van toestellen met een AMOLED-scherm is over het algemeen wel beter dan gelijkaardige toestellen met een LCD-scherm, maar wat de Spectre x360 15 in de praktijk doet, valt natuurlijk af te wachten.

Binnenin vinden we tot slot waarschijnlijk een 8e generatie Intel Core i7 CPU en de keuze voor oftewel een GPU van NVIDIA of AMD. De volledige technische details evenals een mogelijke prijs heeft HP echter nog niet bekendgemaakt. De laptop verschijnt in maart reeds op de markt, dus het zou niet heel lang moeten duren voor ook deze informatie wordt vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business