Nieuws

De Sony Master Series bevat een 8K-tv van 98-inch

Sony komt met nieuwe 8K LCD-televisies en 4K OLED-modellen op de markt. Het grootste exemplaar meet zo'n 249 centimeter.

Net zoals elk ander bedrijf in de technologiewereld, is Sony aanwezig op CES in Las Vegas. Gisteren hoorden we al dat LG aan een 88-inch OLED-televisie werkt en dat Samsung gaat samenwerken met Apple om iTunes en Airplay naar hun tv’s te brengen. Dat kunnen wij ook, dacht Sony en het toonde zijn nieuwe 8K LCD-schermen en 4K OLED-tv’s aan de wereld.

Dat size matters voor Sony, wordt al snel duidelijk en het bedrijf wint (voorlopig) de prijs van grootste tv van CES. De Z9G 8K-televisie is maar liefst beschikbaar in modellen van 85 én 98 inch. Omgerekend is dat 216 centimeter en 249 centimeter of gewoonweg veel te groot om aangenaam in je woonkamer te staan. Wie met ruimtegebrek kampt, gaat dus misschien beter voor de A9G-reeks, deze komt er in 55-, 65- en 77-inch. Dat is 140, 165 en 196 centimeter.

Het nieuws gaat gepaard met het nieuws dat deze “Master Series” voorzien is van Android TV en de nieuwe Picture Processor X1 Ultimate die en een speciaal algoritme bevat om op een slimme manier 8K-content te analyseren. Op deze manier worden alle voorwerpen op het scherm van van de best mogelijke details en contrast te voorzien in elk van de 33 miljoen pixels van de Z9G. Indrukwekkend.

Er mag dan nog niet heel veel 8K-content beschikbaar zijn, Sony laat ook weten dat dit geen probleem hoeft te zijn. Een ander algoritme zal instaan voor de upscaling van 4K-content, zodat het er bijna even goed zal uitzien als 8K-content.

De Z9G is een van de eerste 8K-toestellen die voor consumenten beschikbaar zal zijn. Op 8K OLED-schermen is het alsnog even wachten en je zal je dus tevreden moeten stellen met dit LCD-scherm of voor de A9G gaan.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar voor een toestel van dit formaat zal je ongetwijfeld diep in de portemonnee mogen tasten.

https://www.youtube.com/watch?v=hjuVxJGmgx4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business