Privéberichten op Twitter voor Android update

Microblogging website Twitter gaat wijzigingen aanbrengen aan zijn layout om het makkelijker te maken een conversatie te hebben.

Advertentie

Sociale netwerksite Twitter komt opnieuw met veranderingen voor zijn tijdlijn. Deze keer gaat het om wijzigingen aan de manier waarop tweets worden weergegeven. In een opkomende betatest kunnen geselecteerde gebruikers onder andere spraakbubbels en beschikbaarheidsindicators verwachten om zo conversaties nog aangenamer te doen verlopen.

Zoals in onderstaande tweet te zien is als je op de afbeelding klikt, heeft deze nieuwe functionaliteit veel weg van de gemiddelde conversatie in een chatapp en zullen threads op het platform er dus iets anders uitzien. Als je iemand al volgt zullen je replies bijvoorbeeld een ander kleurtje krijgen dan wanneer dat niet het geval is.

De aandachtige lezer heeft in bovenstaande tweet ook al de groene bolletjes opgemerkt die de online status van een persoon aangeven. Volgens Twitter is dit ideaal om conversaties te starten. Dat is het in theorie ook, maar veel twitteraars lieten alvast weten niet opgezet te zijn met de functie omdat deze onrealistische verwachtingen creëert om altijd te antwoorden wanneer je online bent.

Twitter wil het verder nog mogelijk maken om het ijs te breken met je volgers, door enkele standaard conversatiestarters toe te voegen. Daarbovenop komen er ook nog tags aan die illustreren waar je op dat moment met bezig bent.

De betatest begint binnen enkele weken.

Advertentie