Nieuws

Xiaomi Redmi Note 7 officieel: eerste 48 MP-camera op een smartphone

Tot voor kort was de hoogste resolutie van een smartphonecamera toebehorende aan de Nokia 1020 met een 41 MP-sensor. De Redmi Note 7 schiet boven menig midrange smartphone uit met zijn specificaties.

Xiaomi heeft verschillende smartphoneseries die ieder in een eigen segment opereren, één van die series is de ‘Redmi’-serie. Redmi-smartphones bevinden zich vaak in het low-end tot midrange segment van de Chinese smartphonefabrikant. Dat is niet anders voor de Redmi Note 7 die op donderdag is gepresenteerd in China, het toestel moet in de verkoop gaan voor 1199 yuan (4 + 64 GB-opslagmodel), oftewel 153,33 euro exclusief belastingen. Voor dat geld krijg je onder andere de eerste 48 MP-sensor die in juli is aangekondigd, het toestel zal vermoedelijk niet officieel in Europa terechtkomen, al is het natuurlijk nog wel mogelijk om de Redmi Note 7 te importeren.

Xiaomi mag met de Redmi-serie dan wel op het low-end segment mikken, dit is duidelijk geen toestel dat zich thuis zou voelen in dat prijssegment. Xiaomi heeft er namelijk voor gekozen om de Qualcomm Snapdragon 660 SoC toe te passen met de keuze uit 3-, 4- of 6 GB RAM-geheugen, daarbij krijg je 32-, 64- of 128 GB interne opslag respectievelijk. Verder is er Quick Charge 4.0 aanwezig om de 4.000 mAh batterij van de Redmi Note 7 op te laden via de USB-C poort aan de onderkant. Xiaomi heeft verder ook een audiopoort aan de onderkant van de Redmi Note 7 geplaatst. Het zijn specificaties die doen denken aan de Xiaomi Mi A2 die te koop is voor rond de 300 euro met vergelijkbare specificaties – al is de prijs voor dat toestel inmiddels ook wel een ‘stuk’ lager in China.

Groot 6,3-inch LCD-paneel

Xiaomi heeft de Redmi Note 7 voorzien van een 6,3-inch lcd-paneel met een resolutie van 2.340 x 1.080, oftewel Full-HD+. Boven het scherm zit de welbekende notch, al heeft Xiaomi hem relatief klein weten te houden, enkel de 13 MP-selfiecamera zit in de notch verwerkt. Aan de achterkant zit echter het spektakel van de Redmi Note 7, een 48 MP-camerasensor, vermoedelijk uit de fabrieken van Sony. Er zijn geen al te precieze details over de sensor bekendgemaakt, wel is de werking van de sensor duidelijk: de camera kan gebruikmaken van pixel binning om 12 MP-foto’s uit de 48 MP-sensor te trekken. Dit gebeurt met een hardwarematige oplossing, genaamd ‘quadbayer’; dit betekent dat de sensor is opgedeeld in twaalf vlakken van 4 MP, deze kunnen vervolgens samengevoegd worden om donkere situaties voor foto’s beter af te handelen. Naast de 48 MP-sensor is er tevens een 5 MP-sensor om diepte te meten voor foto’s in Portrait-modus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business