Nieuws

Microsoft wil van Cortana een toegankelijke service maken

Met Cortana komt Microsoft in het vaarwater van onder andere Siri en Google Assistant. Microsoft ervaart echter moeite om de concurrentie bij te benen en wil met Cortana een andere weg op.

Eerder deze week hield Microsoft een persevenement waar CEO Satya Nadella verklaarde dat ze Cortana niet langer zien als rechtstreekse concurrent voor Alexa of Google Assistant.

In plaats daarvan willen ze van Cortana een handigheid maken die overal te gebruiken is door Office 365-gebruikers, ook op Google Assistant en Alexa. De CEO vergelijkt het met de manier waarop Microsoft-apps ook te gebruiken zijn op Android en iOS.

In augustus 2018 ging Microsoft reeds een samenwerking aan met Amazon om Cortana en Alexa met elkaar te integreren. Bij die onthulling vergeleek Nadella de digitale assistenten reeds met web browsers die gegevens moeten uitwisselen en gelijkaardige informatie moeten raadplegen. We gaan Cortana in de toekomst dus meer zien als een service die toegankelijk is op vele platformen in plaats van dat Microsoft ons hardware voor Cortana probeert op te dringen. Het ziet er dus niet naar uit dat we nog een Cortana smart speaker zullen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business