[Job] Software developer bij het Havenbedrijf (Antwerpen)

Als software developer word je tewerkgesteld bij Amaris, een dochteronderneming van het Havenbedrijf die innovatieve business solutions bouwt. De focus ligt hierbij steeds op het naadloos afstemmen van nautische en operationele processen om toegevoegde waarde te kunnen creëren in de ketenwerking.

In de Antwerpse haven gaan cargobehandeling, industrie en logistiek hand in hand. Antwerpen huisvest bovendien de grootste chemische cluster in Europa. De meest vooruitstrevende experten komen er samen voor de veilige opslag, behandeling en distributie van oliën, chemische producten en gassen. Het Havenbedrijf Antwerpen speelt een belangrijke ondersteunende rol in die activiteiten.

Verder beheert het Havenbedrijf de infrastructuur en gronden van de Antwerpse haven, leidt het schepen door veilige waters en zorgt het wereldwijd voor naamsbekendheid.

Klik hier om te solliciteren op deze job

Jouw uitdaging 

Als software developer word je tewerkgesteld bij Amaris, een dochteronderneming van het Havenbedrijf die innovatieve business solutions bouwt. De focus ligt hierbij steeds op het naadloos afstemmen van nautische en operationele processen om toegevoegde waarde te kunnen creëren in de ketenwerking. De DevOps teams staan in voor de volledige application lifecycle, van ideevorming tot release, en een hybride infrastructuur die 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar is.

Jouw team:

 • bestaat uit gelijkgestemde professionals voor wie kennisdeling geen opgelegde taak maar een spontane attitude is
 • hecht veel belang aan team spirit
 • ontwikkelt innovatieve applicaties (web en mobile) zoals het Antwerp Port Information and Control System (APICS) en het Barge Traffic System (BTS)
 • bouwt testen en volgt ze op, begeleidt gebruikers bij het in gebruik nemen van nieuwe toepassingsonderdelen
 • heeft de volledige verantwoordelijkheid voor duidelijk afgelijnde onderdelen (frontend en backend) van een project
 • bestaat uit strong believers van agile methoden als Kanban, SCRUM, sprint planning en retrospectives
 • ziet de meerwaarde van technologieën als GIS, AR, VR en AI en kan deze inpassen in een innovatieproject

Jouw profiel 

Jij:

 • bent een clean coder met een uitstekende kennis van JavaScript, TypeScript, HTML en CSS
 • kent een aantal industry patterns (interfaces, MVC, IoT, etc.) en frameworks zoals Angular of Cordova
 • hebt eventueel ook kennis van Java en Spring
 • weet wat een RESTful API is en hoe die past in een microservices architecture
 • ziet de voordelen van test driven development, versiebeheer en van geautomatiseerde testen en deployments
 • bent creatief, beschikt over analytische vaardigheden en hanteert een helikopterzicht
 • hebt een bachelor of master diploma in een IT of een ingenieursrichting of je beschikt over de nodige competenties door ervaring
 • bent geprikkeld om continu bij te leren en bent bereid om uitzonderlijk buiten de kantooruren een dringende taak op te nemen

Ons aanbod 

Wij bieden een contract van onbepaalde duur en een competitief salaris dat wordt aangevuld met een motiverend pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, eindejaarspremie, woon-werkvergoeding). Je kan kiezen voor een mobiele werkplek, die je dankzij de juiste ergonomische accessoires toelaat om overal comfortabel en efficiënt te werken. Ook een smartphone ontbreekt hier niet.

Bij Amaris ervaar je een hoogtechnologische en dynamische werkomgeving met interessante opleidingsmogelijkheden, flexibele werktijden en ruimte voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

Interesse 

Ben jij een gepassioneerd software developer die graag een technische uitdaging aangaat? Wil je deel uitmaken van een enthousiast team dat zich elk dag inzet voor de feilloze operationele werking van een wereldhaven?

Stuur je kandidatuur in via de jobsite en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klik hier om te solliciteren op deze job

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business