Augmented Reality navigatie Google Maps

Kom jij ook al eens verward de metro uit? De Augmented Reality navigatiefunctie van Google Maps helpt je met pijlen en signalisatie.

Als je van citytrippen houdt, dan geraak je waarschijnlijk al wel eens het noorden kwijt en weet je soms niet goed welke richting je nu precies uit moet, zelfs al gebruik je een navigatie-app. Google Maps komt daarom met een oplossing en is begonnen met het betatesten van het gebruik van Augmented Reality om je de weg te wijzen, dat gaat het bedrijf doen via de camera van je smartphone.

De uitdaging voor Google Maps ligt met deze functie bij het duidelijk overbrengen van de informatie terwijl ze ook de veiligheid blijven garanderen. Gebruikers continu een lijn op de grond laten volgen bleek immers te gevaarlijk en een geanimeerde gids zorgde ervoor dat mensen afgeleid werden van hun omgeving, aldus David Pierce van The Wall Street Journal, die de functie al heeft kunnen uitproberen. Maps gaf hem eveneens duidelijke notificaties dat het belangrijk is om niet steeds naar je telefoon te staren tijdens het navigeren.

Google Maps navigatie Augmented Reality
Beeld: The Wall Street Journal

Er werd uiteindelijk besloten om de Augmented Reality navigatie te doen verlopen via straatnamen en pijlen op het scherm en dat lijkt vooralsnog te werken. Momenteel is de functie enkel beschikbaar voor een beperkt aantal van Google’s lokale gidsen, maar eens Google 100 procent tevreden is met de manier waarop de AR-implementatie werkt, zal je ze bij iedereen zien verschijnen, waaronder dus uiteindelijk ook inwoners van België en Nederland.