SpaceX

SpaceX heeft plannen om zo’n 1 miljoen internetsatellieten de ruimte in te sturen om zo consumenten te voorzien van internet.

Advertentie

Voor de internetverbinding zal je wel nog steeds een systeem op de grond nodig hebben om een signaal te ontvangen van het satelliet-internet. SpaceX diende op 1 februari een aanvraag in om zo’n miljoen grondstations in gebruik te nemen in de VS – waaronder ook in Alaska en Hawaii.

Het ruimtebedrijf heeft ondertussen al toestemming gekregen van de FCC om 4.425 satellieten te lanceren die deel uitmaken van hun Starlink-netwerk. Daarmee werd nog steeds geen informatie vrijgegeven over de dienst die het wil aanbieden, en waar. Toch heeft het bedrijf begin deze maand met succes twee testsatellieten weten te lanceren, genaamd Tintin A en Tintin B.

 

[related_article id=”231688″]

 

De duizenden satellieten zullen geleidelijk aan gelanceerd worden over een periode van vijf jaar, en zullen zich niet allemaal in een lage baan om de aarde bevinden tot 2024. SpaceX is van plan om de eerste satellieten van de initiële constellatie later dit jaar de ruimte in te sturen. Een verdere 7.500 satellieten zullen uiteindelijk voor meer capaciteit zorgen.

Het is een bewogen jaar voor Elon Musk en kompanen; eerder dit jaar lanceerden ze ook al de Falcon 9.

Advertentie