Nieuws

LG brengt voorlopig nog geen vouwbare smartphone op de markt

LG heeft op vrijdag informatie vrijgegeven over de toestellen die het tijdens MWC 2019 zal tonen. Daar zal onder andere de eerste 5G-smartphone bij zitten, maar helaas niks om te vouwen.

Woensdag zal de wereld voor het eerst kennismaken met een vouwbare smartphone van Samsung. Het zal vervolgens niet lang meer duren voordat Huawei ook zijn vouwbare smartphone op de markt brengt, de Chinese fabrikant zal namelijk op zondag 24 februari zijn evenement houden. LG blijft voorlopig nog (ver) weg van de vouwbare telefoons; misschien ook geen onverstandige keuze. Niet alleen zijn er veel kosten verbonden aan het ontwikkelen van zo’n telefoon, het is ook nog niet bekend hoeveel vraag er daadwerkelijk is naar een telefoon die je doormidden kan vouwen. Wel heeft LG zijn plannen breed uitgemeten voor het lanceren van de eerste 5G-smartphone tijdens MWC 2019.

Beeld: Evan Blass / LG V40 ThinQ, maar dan met 5G. In dit geval voor de Amerikaanse provider ‘Sprint’.

Bij een persconferentie in Korea, waar de Korea Times bij aanwezig was, werd duidelijk dat LG zijn technologie gereed heeft om een vouwbare telefoon in elkaar te zetten, maar daar nu vanaf zal zien. De Koreaanse smartphonefabrikant zou excessief onderzoek hebben verricht naar de nieuwe technologie, onder andere voor zijn vouwbare televisie die het eerder liet zien tijdens CES 2019. Toch zal het een 5G-smartphone uit gaan brengen tijdens het mobile World Congress, wat plaats zal gaan vinden in Barcelona tussen 25 en 28 februari. Daarmee is in elk geval duidelijk dat het toestel de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 SoC zal bevatten met de X50-modem. De LG G8 ThinQ zou wel de standaard modem gebruiken, in de vorm van de Snapdragon 855 met de X24-LTE-modem.

LG V50 ThinQ – met 5G

Met de 5G-smartphone hoopt LG meer smartphones te kunnen verkopen: “Gezien er de verwachting is dat 5G de smartphonemarkt kan laten groeien, proberen we een 5G-smartphone uit te brengen van een zo hoog mogelijke kwaliteit om als marktleider te kunnen spelen.” Daarmee doelt Kwon Bong-seok op het punt dat LG met een vouwbare smartphone niet eenzelfde kwaliteitsstandaard aan kan leveren vergeleken met een ‘bestaand’ hardwaredesign. Eerdere lekken die via Evan Blass verschenen bevestigen dat de 5G-telefoon van LG een ‘herpakte’ LG V40 ThinQ zal zijn. LG bevestigde overigens al dat er een LG V50 ThinQ zal verschijnen, die dus uitgerust zal zijn met 5G.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business