Nieuws

Gelekt: Terugknop in Android Q vervangen door swipegebaar

Nieuwe informatie over Android Q blijft zich opstapelen. Vandaag lekte code die duidt op het verdwijnen van de terugknop in ruil voor een swipegebaar.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor gebaren die het besturen van je smartphone mogelijk maken. Zo verwijderde Apple bijvoorbeeld zijn Home-knop van de nieuwste generaties iPhone en vind je bij OnePlus-smartphones een eigen unieke manier van navigeren door omhoog te swipen vanuit de hoeken. In Android Q, de opvolger van het huidige Pie, zal waarschijnlijk ook de back button of terugknop verdwijnen, zo blijkt uit gelekte informatie.

Het nieuws komt er nadat techwebsite XDA Developers begon te graven in een gelekte versie van Android Q en aanwijzingen vond van het verdwijnen van de terugknop én een snellere, vlottere manier om van app te wisselen. Momenteel gebruikt een toestel zoals de Google Pixel 3 een pilvormige knop aan de onderkant van het scherm om verschillende vormen van navigatie mogelijk te maken. De terugknop bleef echter bestaan en werd niet toegevoegd aan die pil, hoewel dat perfect mogelijk was en daarbovenop zelfs een logische evolutie. Toch leek de stap iets te uitdagend voor Google en kregen we dus de huidige tussenoplossing. In deze gelekte code van Android Q is het nu wél mogelijk om naar links te swipen op de pil en terug te gaan naar het vorige scherm. Naar rechts swipen toont je de laatst gebruikte app.

Of we deze functie effectief zullen tegenkomen op een smartphone is momenteel nog niet zeker, maar er is weinig reden voor Google om dit niet te doen. Wat andere fabrikanten zullen beslissen is natuurlijk een ander verhaal en het wordt afwachten hoeveel van hen ook de overstap zullen maken naar deze manier van navigeren.

Voor een visuele voorstelling van de nieuwe navigatiegebaren in Android Q, kan je onderstaand filmpje bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business