Nieuws

Ook Duitsland lijkt 5G van Huawei toe te laten

Eerder deze week leek het VK nog te overwegen om de 5G van Huawei (deels) toe te laten. Duitsland lijkt dezelfde mening te hebben.

Het verhaal van Huawei en zijn 5G is nog lang niet afgelopen. De Verenigde Staten zeggen steevast nee, het VK wil de risico’s van de technologie inperken en nu is de Duitse overheid tot een voorlopige overeenkomst gekomen. Die overeenkomst moet nog enkele overheidsorganen passeren, maar het ziet er alvast rooskleurig uit.

Momenteel gaat het om een groep ministeries die een akkoord wist te bereiken. Die moet volgens de Duitse overheid nog goedgekeurd worden door het parlement en heel het kabinet. Daar kan het voorstel dus eventuele tegenstand krijgen.

Resultaten van een Duits onderzoek zouden ook aangetoond hebben dat Huawei de 5G-technologie niet kan gebruiken om data ongemerkt door te spelen. De lagere prijs van de infrastructuur tegenover concurrent is een tweede argument om voor Huawei te kiezen.

De snelheden van het huidige Duitse breedbandinternet zijn bovendien relatief laag in vergelijking met de rest van Europa. Deutsche Telekom zou daarom al aangedrongen hebben op de introductie van 5G in het land, waarvoor Huawei een geschikte kandidaat zou zijn.

De meningen over de 5G-hardware van Huawei en het bedrijf in het algemeen blijven nog steeds verdeeld. Al lijkt die verdeling wel evenrediger te worden door o.a. het Verenigd Koninkrijk en Duitsland die overwegen om Huawei het 5G-netwerk te laten uitbouwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business