Nieuws

Toekomst Razers smartphonedivisie onbekend door ‘onverwachte ontslagen’

Razer deed in 2017 jaar zijn intrede in de mobiele industrie met de Razer Phone. De smartphone kreeg in 2018 een opvolger. Of deze er in 2019 nog komt is maar af te wachten, ontslagen wijzen op een wijziging van koers.

Razer bracht in 2017 voor het eerst een smartphone uit. Daarmee was het ook één van de eerste fabrikanten die een smartphone ontwikkelde, die puur gericht was op gamers. In hoeverre het uiteindelijk een succes zou zijn, was moeilijk te zeggen. Toch kwam er een opvolger, in de vorm van de Razer Phone 2. Het was een toestel dat in onze testen de upgrade niet waard was over de eerste generatie. In elk geval wist Razer ons niet te overtuigen met het design, dat voornamelijk lijkt op de Razer Phone uit 2017. Of er nog een derde generatie komt is nog maar de vraag na berichtgeving over ontslagen bij de Amerikaanse fabrikant van gamingproducten.

Afgelopen weekend werd al duidelijk dat Razer van plan is om zijn Razer Game Store te sluiten. Dit werd gedaan vanwege herschikkingsplannen binnen het bedrijf. Bij deze aankondiging werd echter geen vermelding gemaakt over eventuele ontslagen. Droid Life zou via een anonieme bron te weten zijn gekomen dat een meerderheid van de telefoondivisie is ontslagen. Verder zou ook de marketingafdeling zijn geraakt door de ontslagen; een deel van het marketingpersoneel zou niet langer nodig zijn als de Razer Phone niet meer bestaat. Via bronnen kreeg Droid Life ook te horen dat er geen derde generatie aan zit te komen, maar dat er nog wel zal worden gewerkt aan updates voor de smartphones.

Dertig medewerkers ontslagen

Niet veel later heeft Razer ook een bericht uitgevaardigd aan de website over de ontslagen. In het bericht is terug te lezen dat er “dertig medewerkers zijn ontslagen (ongeveer twee procent van ons totaal aantal werknemers).” Dit heeft Razer gedaan om ‘zijn focus te verleggen naar de belangrijkste projecten… en daarmee zijn winstgevendheid te verhogen’. Medewerkers die niet zijn ontslagen, worden volgens de berichtgeving overgeplaatst naar andere teams. Het is niet duidelijk welk project er gedeeltelijk is stopgezet, maar de mobiele tak lijkt geen vreemde keuze. LG, Sony en HTC hebben het al jaren moeilijk om winstgevend te blijven. Alhoewel de Razer Phone 2 een prima toestel is, is dat niet voldoende om te mogen bestaan op de hedendaagse smartphonemarkt.

Inmiddels is er een tweede update van Razer, die het op zijn zachts gezegd niet allemaal even duidelijk uitlegt. Razer bevestigt dat er ontslagen zijn gevallen in de mobiele divisie en dat medewerkers zijn overgeplaatst naar andere afdelingen. Tegelijkertijd zou er binnen Razer worden gewerkt aan nieuwe smartphone-gerelateerde producten, maar wat voor producten blijft voor nu nog onbekend. Ook verklaart het bedrijf dat het zijn toestellen blijft voorzien van updates. Voor hoe lang het deze ondersteuning zal doorzetten is niet te zeggen:

In our mobile division, there were some staff members who were let go, and others who were reassigned to other new projects. We see great opportunities in the mobile gaming space that we created with the Razer Phone and will continue to invest in this category through a combination of hardware and software initiatives. We are working on new exciting mobile projects and will share the news when we are ready. The Razer Phone 2 will continue to be on sale and we are committed to supporting it with the latest updates and features.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business