LG V50 ThinQ

Met de V50 ThinQ presenteert LG zijn eerste 5G-smartphone. Met een hoesje kan je ook een tweede scherm toevoegen. Opgelet: Niet vouwbaar.

Advertentie

De twee dingen die trendy lijken te zijn in de mobiele sector in 2019 zijn overduidelijk 5G en vouwbare schermen. LG introduceert met de V50 ThinQ (het grote broertje van de V40 ThinQ) zijn eerste smartphone met 5G. Het vouwbare aspect wordt hier vervangen door iets unieks: de mogelijkheid om via een hoesje een tweede scherm toe te voegen aan de smartphone.

Als we de V50 ThinQ van dichterbij bekijken, zien we een hoop gelijkenissen met de V40 ThinQ. Het design lijkt sterk op elkaar, alleen het 5G-logo op de achterkant lijkt nieuw te zijn. Binnenin zien we de nodige 5G-hardware, een grotere batterij van 4.000 mAh, een Snapdragon 855 SoC, 6GB RAM-geheugen en 128GB interne opslag. Er is daarnaast nog een nieuw vapor chamber-koelsysteem aanwezig vanwege de sterkere processor en batterij.

Het unieke van de V50 ThinQ vinden we dan ook niet in de smartphone, maar in de vorm van een hoesje. LG heeft namelijk een speciaal hoesje voor de smartphone ontwikkeld met daarin een tweede scherm. De meeste fabrikanten lijken mee te doen aan de trend van de vouwbare smartphone, maar LG heeft ervoor gekozen om een eigen draai te geven aan deze hype. Dit tweede scherm is 6,2 inch groot en is daarmee iets kleiner dan het 6,4-inchscherm van de V50 ThinQ zelf.

In de praktijk zal er een pictogram verschijnen als dit tweede scherm bevestigd wordt om het tweede scherm in te schakelen en te wisselen tussen de schermen. Vervolgens is het mogelijk om elk scherm in twee te splitsen en kunnen er dus in principe vier apps tegelijk draaien. LG zegt ook de het tweede scherm gebruikt zou kunnen worden bij games als een soort van controller. Het tweede scherm zal tot slot stroom krijgen van de batterij in de V50 ThinQ. Hoelang die batterij het zal volhouden met twee schermen, valt nog af te wachten.

Prijzen en beschikbaarheden in de Benelux zijn tot slot nog niet beschikbaar. Verwacht het toestel hier echter niet heel snel, aangezien LG zegt dat het zal focussen op markten waar 5G-netwerken beschikbaar zijn, en dat is hier voorlopig niet het geval.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review: LG V40 ThinQ: Doodgewoon goed

LG heeft geen topjaar achter de rug in zijn mobiele tak. Met dit nieuwe high-end paradepaardje probeert de producent het tij te keren. Weet de LG V40 ThinQ mij te bekoren?