Nieuws

Sony Xperia 1: een bioscoop en videocamera in je broekzak

De nieuwe Xperia 1 is het nieuwe mobiele vlaggenschip van Sony en combineert drie camera’s met ’s werelds eerste 4K OLED HDR-scherm in een smartphone.

De gloednieuwe Sony Xperia 1 mag dan wel niet vouwbaar zijn, maar is wel uitgerust met de eerste 4K OLED HDR-smartphonedisplay voor waanzinnige beelden. De display is daarnaast 6,5 inch groot en heeft een verhouding van 21:9 (1644 x 3840p) zodat je optimaal kan genieten van films. Ikzelf kijk mijn films dan weer liever niet op een smartphone, maar op een televisiescherm of gewoon in de bioscoop. Dit scherm in combinatie met de X1-processor voor mobiele beelden zorgt ervoor dat de Xperia 1 min of meer een bioscoop op zakformaat is.

De Xperia 1 is niet alleen goed in het weergeven van beelden, maar ook in het creëren ervan. Achteraan vinden we namelijk drie camera’s terug van telkens 12MP: een 26mm-hoofdcamera, een 16mm-groothoeklens en een 52mm-camera met 2x optische zoom. Sony heeft eveneens zijn eye autofocus tracking van de A7 III camera ingebouwd, waardoor foto’s en video’s beter dan ooit gefocust zullen zijn. Voeg hier RAW geluidsreductie, beeldstabilisatie, Dolby Atmos geluid en de mogelijkheid om video’s met 21:9-beeldverhouding te filmen aan toe en je krijgt niet alleen een bioscoop zakformaat, maar ook een videocamera op zakformaat.

Verder zien we 6GB RAM-geheugen, 128 GB interne opslag en een Snapdragon 855 SoC. Het enige problematische hier is de batterij. Die heeft een relatief kleine capaciteit van 3.330 mAh. De Xperia 1 mag dan wel software bevatten voor een optimaal en zuinig verbruik, maar we hebben hier nog steeds te maken met een 4K OLED HDR-scherm van 6,5 inch dat van stroom voorzien moet worden.

Het vouwbare scherm en die 5G-technologie heeft Sony duidelijk niet nodig om een kwalitatief vlaggenschip te presenteren. Aan deze innovaties hangt natuurlijk ook een prijskaartje en in dit geval is dat er eentje van €949, een eerlijke prijs als je ziet wat je ervoor in ruil krijgt. Tot slot zou de Xperia 1 beschikbaar moeten worden in de lente van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business