Nieuws

Microsoft werknemers keren zich tegen militaire toepassing HoloLens

Microsoft-werknemers willen niet dat de HoloLens die zij ontwikkeld hebben gebruikt gaat worden voor militaire doeleinden en vragen meer inspraak.

Techgiganten mogen vandaag de dag dan wel almachtig zijn, als hun personeel zich tegen hen keert, hebben ze een probleem. Dat is ook het geval voor Microsoft. 100 werknemers van het bedrijf tekenden namelijk een petitie tegen het gebruik van HoloLens-technologie voor militaire doeleinden. De AR-headset maakt deel uit van een contract van 480 miljoen dollar.

De werknemers schreven hun beklag neer in een open brief aan CEO Satya Nadella en President Brad Smith. Ze eisen dat het duo hun werk aan het contract onderbreekt en de combinatie ervan met wapentechnologie een halt toeroept. De werknemers willen met andere woorden inspraak in het gebruik van hun technologie.

De HoloLens zal door Amerikaanse militairen gebruikt gaan worden voor trainingen, maar zal ook in gevechtssituaties aan bod komen. De timing van de brief komt er op een slecht moment voor Microsoft, het bedrijf kondigde tijdens het MWC in Barcelona immers net zijn tweede generatie HoloLens aan, een toestel van 3.500 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business