google assistant

Onze goede vriend(in) Google Assistant gaat binnenkort een handje toesteken bij de gesprekken die we voeren in de Android Messages app.

Virtuele assistenten, sommigen mensen zijn er voorstander van en andere kunnen ze dan weer missen als de pest. Toch werken bedrijven zoals Apple en Google voortdurend aan hun spraakassistenten om ze slimmer te maken en steeds meer te implementeren in het dagelijks leven van de gebruiker. Zo zou Google Assistant in de loop van dit jaar toegevoegd worden aan de Android Messages app om daar suggesties te kunnen geven bij je gesprekken.

Google Assistant zal op die manier gesprekken kunnen volgen en op basis van de berichten bepaalde zaken aanraden. Als je bijvoorbeeld een gesprek voert over een film, dan zal Google Assistant automatisch op zoek gaan naar informatie over die film en een infokaartje sturen met daarin een korte samenvatting, de score van de film en eventuele voorstellingen bij bioscopen in de buurt. Ook wanneer je over eten aan het chatten bent, kan Google Assistant bepaalde restaurantjes aanraden. Informatie over het weerbericht behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Deze update zal tot slot beschikbaar worden in de komende maanden. Op dit moment staat er alleen lancering gepland voor gebruikers waarvan de smartphone in het Engels staat. Ook zullen er aanvankelijk alleen infokaartjes komen voor films, restaurants en het weer, maar later zullen hier extra functies aan worden toegevoegd.