Nieuws

Qualcomm kondigt nieuw roboticaplatform aan

Robotica-toepassingen met Qualcomm chips waren tot nu toe vrij beperkt beschikbaar. Met een eigen platform brengt de producent daar verandering in.

De chips van Qualcomm worden gebruikt in smartphones van de grootste merken ter wereld, maar op het vlak van robotica zijn de toepassingen ervan beperkt. De producent wil daar nu verandering in brengen met het RB3-platform rond robotica.

De aankondiging komt er op, hoe kan het ook anders, het MWC in Barcelona. Het SDA/SDM845-platform bouwt verder op vooruitgang die geboekt is op het vlak van robotica en drones om zo nieuwe software en hardware te ontwikkelen. Deze technologieën zullen op hun beurt zorgen voor nieuwe robots. Qualcomm heeft best al wat te bieden op dat vlak, zoals LTE-connectiviteit en een eigen AI-interface.

Het hele platform moet ook nauw kunnen samenwerken met het AWS RoboMaker-platform van Amazon en met besturingssysteem Ubuntu. Anki, Misty en JD hebben reeds bevestigd het platform te zullen gaan gebruiken, dat momenteel beschikbaar is via een dev kit.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business