Nieuws

MWC: Nubia Alpha is de eerste smartwatch met een ‘buigzaam’ scherm

Vouwbare smartphones kennen we inmiddels wel, maar dat geldt niet voor vouwbare smartwatches. In Barcelona liet Nubia ons de eerste ‘buigzame’ smartwatch zien, die ook klaar is om in de verkoop te gaan.

In het weekend zijn de meeste persevenementen al geweest. Dat maakt echter niet dat het Mobile World Congress is afgelopen. Sterker nog, dat is juist niet het geval. Het evenement loopt nog door tot en met donderdagmiddag. Nubia heeft dan ook van de ‘serene’ rust gebruikgemaakt om maandagavond zijn nieuwste creatie te tonen, de Nubia Alpha. Het gaat om een smartwatch met een flexibel OLED-paneel. Niet het eerste flexibele OLED-paneel dat we hebben gezien tijdens het MWC. Maar wel de eerste smartwatch ooit die een vrij smal, maar toch langwerpig, flexibel OLED-scherm bevat. Het is niet de eerste keer dat de Nubia Alpha verschijnt: gedurende IFA 2018 liet de Chinese fabrikant de smartwatch al uitgebreid zien, maar was deze niet aan te raken.

Daar komt per direct een einde aan tijdens het Mobile World Congress. Ook heeft Nubia eindelijk meer laten weten over de specificaties van de Alpha. Het OLED-paneel komt uit de fabrieken van Visionox, een nog vrij onbekende fabrikant van flexibele schermen. Het scherm is 4-inch groot en heeft een resolutie van 960 x 192P. Intern vinden we een oude maar vertrouwde SoC terug, de Snapdragon Wear 2100. Het is niet bekend waarom er nog een oude SoC wordt gebruikt. Inmiddels is de Snapdragon Wear 3100 al een paar maanden uit. In tegenstelling tot veel smartwatches durft Nubia het gelukkig wel aan om 1 GB RAM in zijn Alpha te verwerken. Over de batterijduur met deze hardware valt nu nog vrij weinig te zeggen. Al is het wel bekend dat er een 500 mAh-batterij aanwezig met ondersteuning voor snelladen.

Voldoende verbindingsmogelijkheden

Nubia brengt twee verschillende varianten van de Alpha op de markt. Eén daarvan heeft alleen ondersteuning voor Bluetooth-verbindingen. Met de andere, maar ook een stuk duurdere, versie krijg je ook 4G eSIM support. Via deze verbindingen kan je natuurlijk de foto’s versturen die met de 5 MP-camera worden gemaakt. Voor het besturingssysteem van de smartwatch heeft Nubia een eigen variant ontwikkeld. Volgens Nubia is het mogelijk om met de smartwatch berichten te versturen, te browsen op het web … maar er zijn ook sport-functionaliteiten ingebouwd.  Zo heeft Nubia functies zoals een hartslagmeter toegevoegd aan de Alpha. Een hoop functies voor een eerste buigzame smartwatch. Daar mag ook voor betaald worden: het Bluetooth-only model kost 449 euro, terwijl het 4G eSIM-model voor 549 euro over de toonbank gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business