Nieuws

OPPO volgt Huawei en Samsung in zoektocht naar de beste ‘vouwbare smartphone’

Samsung en Huawei hebben allebei een vouwbare smartphone laten zien. OPPO liet maandagavond op het Chinese Weibo zijn eigen conceptversie zien die bij voldoende vraag ook in productie zal gaan.

Samsung wist ons tijdens het Developer Conference in november nog te verrassen met een vouwbare smartphone. Tegen de tijd dat Samsung de Galaxy Flex daadwerkelijk op de markt bracht, stond Huawei al klaar om het stokje over te nemen. Wat mij betreft bracht Huawei duidelijk een betere smartphone op de markt. Natuurlijk zijn de toestellen nog niet verkrijgbaar, maar er is voldoende om naar uit te kijken. OPPO lijkt ook een graantje mee te willen pikken van de markt van vouwbare smartphones. Op maandag heeft de Chinese fabrikant foto’s op Weibo geplaatst van de vouwbare smartphone, zo schrijft Engadget. Het toestel heeft qua buigwijze veel weg van de Huawei Mate X, al gaat het wel om een eigen design.

Beeld: OPPO / Eerste foto’s opengeklapte vouwbare telefoon OPPO.

Vergelijkbaar met het vouwbare toestel van Huawei, zit er aan de linkerkant een vrij dikke bezel. Deze bezel is gemaakt om de vouwbare telefoon gemakkelijker vast te houden. Ook biedt de rand ruimte aan de twee camera’s van OPPO’s vouwbare smartphone. Door het toevoegen van de rand krijg je wel dat de schermen aan de twee zijden, als het toestel is dichtgeklapt, niet even groot zijn. Het is niet bekend hoe groot de vouwbare smartphone van OPPO is. Ook is het niet bekend hoe de software achter OPPO’s telefoon nu precies in elkaar steekt. Zo is op de foto’s niet te zien hoe een gebruiker de keuze kan maken om van éénn van de twee schermen te gebruiken. Dat is immers een mogelijkheid, het toestel buigt met de twee schermen naar de buitenkant – dat maakt de smartphone natuurlijk wel gevoeliger voor krassen.

Beeld: OPPO

Het bericht op Weibo komt van Brian Shen, Vice President bij OPPO. In zijn bericht geeft hij aan dat hij ‘geen nut ziet in het aanbieden van een vouwbare smartphone’. Vouwbare smartphones bieden volgens Shen vrij weinig meerwaarde boven een andere smartphone of tablet. Het grootste voordeel is dat je zo nu en dan het scherm gemakkelijk kan vergroten. Toch is er een kleine kans dat OPPO het toestel voor de Chinese markt in productie zal nemen. Het bedrijf neemt dit besluit op basis van de hoeveelheid vraag naar vouwbare telefoons. Momenteel lijkt het gimmick-factor nog erg hoog te liggen. Ook heeft het concept grote nadelen: zo gaan we terug naar plastic schermen, en bewegende onderdelen kunnen nog altijd kapotgaan. Ook de prijs is een obstakel. Het is dus afwachten hoe groot het succes zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business