Nieuws

MWC: Micron en Western Digital lanceren micro-SD-kaarten van 1 TB

Op het MWC in Barcelona stelden zowel Micron als Western Digital een micro-SD-kaart voor van 1TB, genoeg voor heel wat apps op te slaan.

Dat we steeds meer opslagruimte nodig hebben is recent al duidelijk geworden. Vorig jaar vervingen smartphonemodellen met 128 GB schijfruimte die van 64 GB bij quasi alle belangrijke merken en recent nog zagen we Samsung een smartphone aanbieden met 1 TB opslagruimte. Reden te meer dus om ook grotere geheugenkaartjes te gaan lanceren, dachten zowel Micron als Western Digital. Zij stelden op het MWC in Barcelona elk hun micro-SD-kaarten van 1 TB voor.

Fysiek zien deze kaartjes er op wat kleurverschillen en letters na volledig hetzelfde uit. Waar ze echter wel verschillen, is op het vlak van prestaties. Het kaartje van Western Digital is trots op zijn leessnelheid van 160MB/s en schrijfsnelheid van 90MB/s terwijl Micron het op dat vlak beter doet met 95MB/s, maar wel slechts een leessnelheid van 100MB/s kan bieden. De A2 specificatie die ze beiden hebben is perfect voor in smartphones.

De fabrikanten richten zich op een release in het tweede kwartaal van dit jaar. Western Digital belooft een lancering in april én laat weten dat de 1 TB variant 450 dollar zal kosten en die van 500 GB 200 dollar. Micron was stil op dat vlak, maar verwacht wordt dat de prijs (iets) lager zal liggen door de minder indrukwekkende specificaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business