Oral-B - 2

Mondgezondheid is steeds belangrijker. Daarvoor voegt Oral-B nu zelfs Artificiële Intelligentie toe aan zijn tandenborstels, zo kondigde het bedrijf aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Advertentie

Inmiddels beginnen elektrische tandenborstels steeds meer ingeburgerd te raken. Dat zorgt er ook voor dat er steeds meer geïnnoveerd kan worden. Jaren terug kwam Oral-B al met een tandenborstel die een app had om bij te houden waar je aan het poetsen was, en ook voor hoe lang je dat al had gedaan. De tandenborstel was via Bluetooth met je smartphone in verbinding, waarom ook niet. Oral-B heeft op het Mobile World Congress echter iets nieuws laten zien: het bedrijf voegt Artificiële Intelligentie toe aan zijn tandenborstel. Dit doet het bedrijf omdat ‘de mond de poort is naar goede gezondheid’, zo staat er in het persbericht. Mensen zouden ook langer en gezonder leven als ze hun mond (lees: tanden) beter verzorgen. De nieuwe Genius X-serie moet samen met zijn mobiele app mensen actief gaan ondersteunen.

Oral-B - 1

Met Artificiële Intelligentie kan de tandenborstel namelijk precies herkennen hoe je poetst. Daarvoor kan de Genius X-serie duizenden poetsstijlen stelselmatig herkennen. Met al deze poetsstijlen kan de tandenborstel ook jouw eigen poetsstijl herkennen. Vervolgens zal er een advies op maat afgegeven worden. Niet eenmalig, er zal juist telkens worden aangedrongen op een andere manier van poetsen om je mondgezondheid te verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen zal Oral-B zijn gebruikers in de app door het poetsproces heen leiden. Dit heeft ook nog een groot bijkomend voordeel: mensen gaan langer poetsen. Volgens Oral-B poetsen mensen gemiddeld tussen de 30 en 60 seconden, terwijl er wordt aangeraden om twee minuten lang te blijven poetsen. Met de Oral-B-app ligt dat zelfs iets hoger, op 2 minuten en 22 seconden.

Oral-B - 3

Toen het persbericht in mijn inbox was beland, leek het eerder op een concept dan een product dat nu daadwerkelijk op de markt zal verschijnen. Niet omdat tandenborstels dom moeten zijn, of omdat de informatie beperkt zou zijn, maar omdat het zeer toekomstgericht is. Dat is deze productvisie van Oral-B ook wel. Het bedrijf hoopt in de toekomst nog veel meer met een tandenborstel te kunnen doen. Het ziet onder andere mogelijkheden voor sensoren die je algemene gezondheid kunnen meten. De informatie zou dan doorgestuurd kunnen worden naar dokters, tandartsen en mondhygiënisten. Voor nu blijft het nog bij de Oral-B Genius X, een tandenborstel die in de basis voor 299 euro in de verkoop gaat.

Advertentie