Nieuws

BlackBerry klaagt Twitter aan voor patentinbreuk

Het Canadese BlackBerry gaat achter Twitter aan in een rechtszaak. Het socialmediaplatform zou namelijk illegaal technologie van het bedrijf gebruiken.

Enkele jaren geleden stond BlackBerry nog bekend om zijn professioneel uitziende smartphones. Maar in 2016 heeft het bedrijf zijn smartphoneproductie stopgezet, omdat veel gebruikers de overstap maakten naar o.a. Samsung en Apple. De patenten op de technologie in de smartphones van BlackBerry blijven nog steeds bestaan en het bedrijf houdt goed in de gaten of er al dan niet inbreuk wordt gepleegd op die patenten. En dat is nu net wat socialmediaplatform Twitter gedaan zou hebben.

De smartphonefabrikant is van mening dat Twitter schuldig is aan patentinbreuk en dat voor wel zes verschillende patenten. Daarom heeft het een rechtszaak aangespannen in het Amerikaanse Los Angeles. De patenten hebben betrekking tot pushmeldingen, mobiele adverteertechnieken en de mogelijkheid om meldingen uit te schakelen voor een berichtenthread.

In de aanklacht vermeldt BlackBerry dat het die functies waren die van het merk een commercieel succes hebben gemaakt en dat Twitter erin geslaagd is om hiermee klanten weg te drijven van de producten en diensten van het bedrijf. Eerder spande BlackBerry al een rechtszaak aan tegen zowel Facebook als Snap vanwege een gelijkaardige patentinbreuk. Die zaken zijn nog niet afgerond en omdat de rechtbank van mening is dat deze zaken verbonden zijn, worden ze bijgevolg behandeld door dezelfde rechter.

Wat BlackBerry precies eist van Twitter is nog niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een geldsom, aangezien dit ook het geval is bij de rechtszaken tegen Facebook en Snap.

blackberrybusinesspatent

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals