microsoft band

Twee jaar geleden heeft Microsoft de productie van de Microsoft Band stopgezet. Later dit jaar is het ook de beurt aan de ondersteuning hiervoor.

Advertentie

In 2014 maakte de Microsoft Band zijn eerste verschijning als smartwatch, maar amper twee jaar later waren de dagen van deze wearable al geteld. Eigenaars van de Microsoft Band konden nog wel gebruik maken van het toestelletje, maar ook dat zal binnenkort niet meer van toepassing zijn. Microsoft heeft namelijk besloten om op 31 mei 2019 de stekker uit zijn Health Dashboard te trekken, waardoor de smartwatches bijna waardeloos worden.

Niet alleen het Health Dashboard, wat zowat de belangrijkste functies van de Microsoft Band mogelijk maakte, wordt stopgezet, maar ook de iOS-, Windows- en Android-apps zullen niet meer functioneren. Het zal nog wel mogelijk zijn om gezondheidsinformatie, lichamelijke activiteiten en slaap te tracken, maar functies die door de cloud of apps mogelijk waren, zullen er niet meer zijn volgens de ondersteuningspagina.

Microsoft laat gebruikers echter niet in de kou staan en biedt een tegemoetkoming aan voor eigenaars van de Band en Band 2. Voor de originele Band is dit 79,99 dollar en voor zijn opvolger is dit 175 dollar, onder voorwaarde dat ze nog onder de limited warranty vallen of dat er een sync is uitgevoerd tussen 1 december 2018 en 1 maart 2019. Kom je in aanmerking, dan ontvang je hiervoor een e-mail met instructies. De tegemoetkoming lijkt echter niet voor alle markten van toepassing te zijn. Gebruikers uit de Benelux melden namelijk dat zij voorlopig geen e-mail voor een tegemoetkoming hebben ontvangen.

Advertentie