surface book 2

Volgens gegevens van retailers zou de goedkoopste versie van de Surface Book 2 heel binnenkort uitgerust worden met een krachtigere CPU.

Advertentie

Niet elke software-upgrade gaat gepaard met een aankondiging. Het lijkt er nu sterk op dat de goedkoopste modellen van de Microsoft Surface Book 2 een aanzienlijk sterkere CPU zullen krijgen. Die upgrade is bekend geraakt via retailers, waar het Duitse WinFuture de informatie als eerste opmerkte.

De wijziging bevindt zich bij de CPU. De goedkoopste Surface Book 2 (1.569 euro) van 13 inch is momenteel uitgerust met een Intel Core i5-7300U dual-core processor. Deze nieuwe informatie vermeldt daarentegen dat we binnenkort een Intel Core i5-8350U quad-core processor zullen krijgen. De nieuwe processor heeft niet alleen twee extra rekenkernen, maar de kloksnelheid wordt hiermee ook verhoogd van 3,5GHz naar 3,6GHz. Dit alles zou moeten zorgen voor een totale rekenkracht die 50% hoger ligt dan bij de oudere processor.

De andere specificaties van de Surface Book 2 lijken niet te veranderen. Je krijgt dus nog steeds 8GB RAM-geheugen, een 3000x2000p resolutie, twee traditionele usb-poorten (3.1), een USB-C-poort en een MicroSD-kaartlezer. Ook de batterijduur zou met zijn 17 uur hetzelfde moeten blijven.

Als de nieuwe informatie van de retailers klopt, dan mogen we deze geüpgradede Surface Book 2 binnen enkele weken verwachten. In de officiële webshop van Microsoft zijn er op het moment van schrijven nog geen gegevens over deze upgrade te vinden.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review: Surface Pro 6: zwart is het nieuwe platina

In 2013 konden we kennismaken met de eerste Surface Pro van Microsoft. Deze combinatie van een laptop en tablet blijkt nog steeds succesvol, want intussen zitten we aan de Surface Pro 6.