Nieuws

HTC brengt Android 9.0 Pie ‘binnenkort’ naar de HTC U11(+) en U12+

HTC heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug; zijn mobiele divisie draait alsmaar verlies. Toch brengt HTC nu nog de update voor Android 9.0 Pie naar de high-end HTC U11(+), en de U12.

Het wordt verwacht dat Google een deze dagen de volgende versie van Android uit zal brengen: Android Q. Toch zijn er nog voldoende gebruikers die wachten op een update naar Android 9.0 Pie. Deze versie van Android verscheen eind augustus 2018 officieel op het podium. Natuurlijk kregen Google Pixel-smartphones als eerste update naar het nieuwe besturingssysteem. Niet veel later volgde OnePlus en Sony met hun software-updates. Zelfs Samsung en LG zijn inmiddels hun high-end smartphones één voor één aan het voorzien van de upgrade. Toch is er nog één grote afwezige in deze lijst: HTC. Het bedrijf wist de te verrassen met zijn (bijna) perfecte update reputatie, maar dat komt nu tot een einde: het bleef voor lange tijd stil. Pas sinds maandagavond weten we dat de update (zeer) binnenkort uit zal rollen.

In een tweet maakte het bedrijf bekend dat het zijn high-end toestellen zal voorzien van een update naar Android 9.0 Pie. Het zal gaan om de HTC U11, U11+ en U12+ die voorzien worden van een update. In het bericht geeft de fabrikant vrij weinig informatie vrij over wanneer de update juist zal uitrollen. Al zal dit waarschijnlijk wel ergens in het tweede kwartaal zijn, voor het einde van juni dus. Toch kan het zo zijn dat het langer duurt voordat de update in alle streken terechtkomt. Er wordt aangegeven dat beschikbaarheid van deze update ‘afhankelijk kan zijn van operatoren in verschillende regio's’. Gelukkig worden er steeds meer toestellen verkocht die niet verbonden zijn aan een carrier. Daarmee zal dit vermoedelijk in de Benelux geen extra vertraging opleveren. Over midrange-toestellen, zoals de HTC U12 Life, laat HTC nog niks los.

Waarom HTC nu zoveel tijd neemt om de software-update in orde te maken moge wel duidelijk zijn: het bedrijf heeft al jaren moeite om winst te pakken met zijn mobiele-divisie. Google nam in 2017 zelfs een deel van de hardware divisie van HTC over voor zijn Pixel-smartphones. Sindsdien heeft het bedrijf al vrij weinig aandacht besteed aan het uitbrengen van nieuwe smartphones. In de Benelux zijn er momenteel nog drie toestellen in het assortiment: de HTC U12, U12 Life en de HTC Desire 12s. Wanneer en of HTC later dit jaar nog een high-end smartphone op de markt zal brengen is onbekend. Als dat het geval is, dan is dat vermoedelijk pas tegen het einde van mei of in het begin van juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business