Nieuws

Stream Steam-games met Steam Link Anywhere

Het is geen geheim dat Google binnenkort hun eigen gaming-service zal aankondigen. Dit noodzaakt andere bedrijven die met soortgelijke oplossingen bezig te zijn, om een tandje bij te steken. Steam komt nu met Steam Link Anywhere waarmee je pc-games wereldwijd kan streamen naar een ander apparaat.

Met Steam Link Anywhere kunnen games die op een gaming pc draaien, worden gestreamd naar een ander apparaat dat Steam Link ondersteunt, waaronder smartphones of een Raspberry Pi. Vroeger was het met Steam Link reeds mogelijk om pc-games te streamen, maar toen moesten gebruikers zich in hetzelfde netwerk bevinden. Zo kon je bijvoorbeeld in de woonkamer een game spelen op je smartphone terwijl al het zware werk op de gaming pc op zolder gebeurde.

Steam Link Anywhere, dat nu in beta verkeert, breekt de grenzen open. Games kunnen nu via het internet gestreamd worden zodat je overal kan gamen. Je hoeft dus niet langer in de nabijheid van je gaming computer te zijn om games op afstand te spelen. Het hoeft vast geen extra uitleg dat er hiervoor een uitstekende uploadsnelheid vereist is, alsook een vlekkeloze internetverbinding op het apparaat waarop je de games uiteindelijk wil spelen.

Ook Microsoft heeft recent hun streaming service uit de doeken gedaan, namelijk Project xCloud. Games draaien hierbij op het Azure-netwerk van Microsoft, de beelden worden vervolgens doorgestuurd naar de client. Ondertussen is Nvidia ook al een tijdlang bezig met hun eigen streamingdienst GeForce Now. De toekomst van gaming lijkt in de cloud te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business