Nieuws

Steam treedt op tegen nepreviews

Gamers zijn fanatieke personen die zich maar al te graag uitlaten of hun favoriete - en minder favoriete - games. Steeds vaker komen er echter ook 'review bombs' voor. Steam treedt nu op tegen dit soort praktijken.

Bij een review bomb plaatst een groep mensen een grote hoeveelheid recensies in een korte tijd in een poging om de algemene reviewscore te verhogen of te verlagen (vooral verlagen). Steam gaat review bombs automatisch detecteren aan de hand van een eigen tool die abnormale recensieactiviteit detecteert. Vervolgens wordt een medewerker van Valve op de hoogte gebracht om het onderzoek verder te zetten.

De recensies zullen niet worden verwijderd, maar de score zal niet meer meetellen voor de algemene recensiescore. Op de winkelpagina zou het dan duidelijk moeten worden aangegeven wanneer bepaalde reviews werden uitgesloten bij de berekening van het recensiecijfer.

Op de winkelpagina is er te zien of er reviews werden uitgesloten.

Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze deze functionaliteit willen gebruiken. Via de opties van de Steam-winkel, vinden gebruikers nu een selectievakje waarmee ze irrelevante review bombs al dat niet kunnen laten meetellen voor de recensiescore.

Er is ook een kanttekening aan het systeem. Als je namelijk een fantastische review plaatst in dezelfde periode wanneer er een review bomb plaatsvindt, dan wordt jouw recensie ook niet meegenomen in de recensiescore. Valve bekijkt namelijk de periode van de review bomb en gaat dan de reviews uit die periode niet laten meetellen voor de reviewscore.

De meningen zijn uiteraard verdeeld, zoals duidelijk te zien is bij de commentaar op het blogbericht van Steam. Gamers argumenteren vooral dat review bombs gebeuren om een goede reden, namelijk dat gamers boos zijn om wat er is gebeurd met een game en dat willen laten blijken aan de ontwikkelaars. Door de functionaliteit, zou Steam de mogelijkheid wegnemen van gamers om zich te verdedigen tegen betreurenswaardige beslissing van de ontwikkelaars. Uiteraard wordt ook de kaart van censuur getrokken, want de Steam community vreest dat er enkel nog positieve reviews mogen worden geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business