Samsung Galaxy Fold

Samsung zal midden april de Samsung Galaxy Fold in de VS voor 1.920 dollar uitbrengen. Een nieuwe video toont dat er mogelijk grote problemen zijn met de polymeer-schermlaag voor de Galaxy Fold.

Samsung heeft met zijn Galaxy Fold een ware opschudding teweeggebracht in de mobiele industrie. Dat is overigens niet anders voor de Huawei Mate X, die minder dan een week na de aankondiging van het Zuid-Koreaanse Samsung volgde. Wat na onthulling van beide toestellen bleek, is dat de fabrikanten liever niet hadden dat je de toestellen aanraakte. Om dat te voorkomen, werden de toestellen in glazen kasten geplaatst. SamMobile heeft een hands-on video gevonden met de Galaxy Fold. Volgens de website is de video gemaakt in Korea, het land waarin Samsung zijn productiefaciliteiten heeft gelokaliseerd. De video laat, door de lichtinval, een saillant detail zien van de Fold: er is een duidelijke vouwlijn zichtbaar.

Galaxy Fold - Samsung

Op de plek waar het AMOLED-paneel moet vouwen is een vouwlijn zichtbaar. Het is onduidelijk hoe deze vouwlijn is ontstaan. De video geeft immers geen inzicht over de status van het exemplaar. Gezien de Fold nog niet te koop is, blijft de kans groot dat het gaat om een prototype en niet om een exemplaar dat ook verkocht kan worden. Toch schetst het een beschadigend beeld voor de Samsung Galaxy Fold. Het is door Samsung aangegeven dat je het scherm 200.000 keer kan vouwen zonder dat daar consequenties aan verbonden zullen zijn. Nogmaals, het is niet duidelijk wat deze Fold heeft doorstaan. Maar het laat wel zien dat polymeer-schermen voorlopig niet de ‘be all en end all’ zijn voor vouwbare smartphones.

Problemen 10.000 buigsessies

Bloomberg plaatste eerder al een bericht over de geruchten die de ronde deden over de problemen met de vouwbare schermen. Het sprak daarvoor met mensen die bekend zijn met de interne werkwijze bij het Koreaanse bedrijf. In het artikel wordt duidelijk dat Samsung bezig is om problemen met het scherm op te lossen. Nu zou er namelijk na 10.000 ‘buigsessies’ al een duidelijke vouwlijn ontstaan. Dat is niet in de buurt van de specificaties. Krijgt het bedrijf dit niet opgelost, dan zou het ook denken aan het bieden van gratis schermreparaties. Voor 1.920 dollar mag eenieder ook wel verwachten dat hij/zij een apparaat zonder problemen aanschaft. Hoe dit zijn uitwerking heeft in retail-versies is niet te zeggen.